Comitetul Executiv National al PSD: Prima analiza a DEZASTRULUI ALEGERILOR, noi propuneri de MINISTRI. VIITORUL CONGRES al partidului

P.c. | 27.11.2014

Pe aceeași temă

Liderii PSD se intalnesc astazi  intr-o sedinta a Comitetului Executiv National (CExN) in care se va analiza rezultatul dezastruos de la alegerile prezidentiale. In acelasi timp se va clarifica probabil directia in care PSD se va indrepta in urmatoarele luni, discutandu-se data unui viitor congres al partidului dar si problema ramanerii la guvernare, alaturi de eventualitatea unei remanieri a Guvernului, relateaza ziare.com


In zilele ce au urmat scrutinului pierdut de Victor Ponta pe 16 noiembrie au existat voci sonore din PSD care au cerut fie iesirea de la guvernare, fie ca echipa de campanie a premierului sa faca un pas in spate.
 

Primarul Sectorului 3, Robert Negoita, considera ca PSD ar trebui sa renunte la Guvern. "Eu cred cu tarie ca, din nefericire, PSD nu poate rezista la guvernare pana in 2016. Se vor forma in Parlament alte majoritati, vom vedea multe schimbari in care, cred eu, PSD nu are decat doua variante: sa iasa de la guvernare acum, cu fruntea sus, cu demnitate, sau sa iasa de la guvernare intr-un moment complicat pentru PSD si pentru tara, cand ar putea sa paraseasca guvernarea tocmai intr-un fel in care nu ne dorim sa se intample", a declarat Negoita.

 

In schimb, senatorul Dan Sova si edilul Marian Vanghelie ii cer presedintelui executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, sa faca un pas in spate. "Daca Liviu Dragnea si-ar fi asumat esecul acestei campanii si ar fi demisionat, lucrurile ar fi putut fi mai putin tensionate. Cu toate ca sunt un partid extrem de puternic, am pierdut, si nu oricum, ci la un milion de voturi. Se stiu bine cei care au organizat campania", a acuzat Sova.
 

Presedintele PSD, Victor Ponta, nu a luat in seama niciuna dintre aceste propuneri si a anuntat in schimb ca are de gand sa remanieze Guvernul dupa 10 decembrie, pentru a introduce in Executiv si membri PLR, partidul lui Calin Popescu Tariceanu.

 

CITITI SI: Victor PONTA: Un CONGRES al PSD va fi organizat in PRIMAVARA. E nevoie de o REMANIERE a guvernului. PLR sa intre la GUVERNARE alaturi de PSD


Si senatorul Mircea Geoana a declarat ca "o remaniere guvernamentala este indispensabila in acest moment", precum si cooptarea la Putere a partidului lui Calin Popescu-Tariceanu, argumentand ca UDMR a lasat de inteles ca va iesi de la guvernare. "Este o necesitate sa ne pastram o majoritate in Parlament, mai ales ca UDMR a anuntat ca se va apropia de presedintele ales, Klaus Iohannis. UDMR nu surprinde pe nimeni. Asa a facut de fiecare data. Aceasta decizie a luat-o de fiecare data. O stabilizare a majoritatii este obligatorie, iar cooptarea PLR la guvernare este obligatorie, daca UDMR da semne de plecare. Trebuie sa pastram guvernarea", a spus Geoana.
 

In opinia sa, premierul Victor Ponta ar trebui sa prezinte lista cu noile propuneri de ministri la sedinta de joi a Comitetului Executiv al PSD.

Un alt subiect sensibil pe care liderii PSD ar trebui sa-l discute joi este data viitorului congres al partidului.


S-a vehiculat ideea ca in februarie sa fie organizat un congres PSD, pentru a confirma sau schimba echipa de conducere, insa exista si voci care spun ca lucrurile ar trebui accelerate si chiar in decembrie sa existe un vot in aceasta privinta. 

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22