Comisia juridica a Senatului, AVIZ NEGATIV pentru inceprea urmarii penale a lui Varujan Vosganian. Votul a fost la EGALITATE

Fara Autor | 01.10.2013

Pe aceeași temă

Comisia juridică a Senatului a dat aviz negativ pentru începerea urmăririi penale a ministrului Economiei, Varujan Vosganian, acuzat de subminarea economiei naţionale, desi votul a fost la egalitate.

Jumătate din senatorii prezenţi la şedinţa Comisiei juridice au votat pentru aprobarea cererii procurorului general privind începerea urmăririi penale împotriva ministrului Varujan Vosganian, iar cealaltă jumătate s-a pronunţat împotriva solicitării. Cazul urmează să fie votat în plen, informează Mediafax.

Astfel, votul a fost de 5 "pentru" si 5 "impotriva".  Impotriva  avizului de urmarire penala a votat PNL si PPDD, dar din rindul membrilor PSD, 3 votat in favoarea avizului, singurul care a votat impotriva fiind Toni Grebla.

"Comisia, analizând datele şi ascultând şi poziţia ministrului Varujan Vosganian, a dat un aviz negativ astăzi, întrucât rezultatul votului este de 5 la 5, astfel încât propunerea de acordare a unui aviz pentru începerea urmăririi penale (...) de fapt este vorba de o trimitere către plenul Parlamentului, plenul va decide", a spus senatorul PNL Cătălin Boboc, membru al Comisiei juridice.

Întrebat despre formularea întrebării pentru care au votat membrii comisiei, acesta a menţionat că aceasta a fost: "Sunteţi de acord cu trimiterea către plenul Parlamentului a solicitării Parchetului de încuviinţarea urmăririi penale?".

"Pentru că votul a fost de 5 la 5, nu s-a întrunit majoritatea necesară de 5 plus unu, nu a trecut", a explicat el.

Potrivit afirmaţiilor sale, "plenul decide oricum", iar "avizul din partea comisiei este pozitiv sau negativ". "Dar oricum ar fi fost acest aviz, plenul este cel care decide", a adăugat senatorul liberal.

CITESTE SI Varujan Vosganian: Le cer colegilor senatori sa NU VOTEZE cererea de urmarire penala a mea

Pe de altă parte, întrebat cum a fost adoptat un aviz negativ în condiţiile în care a fost egalitate de voturi "pentru" şi "împotrivă", acesta a răspuns: "Nu era aviz negativ. Propunerea a fost pentru un aviz pozitiv, pentru trimiterea unui aviz pozitiv în plenul Parlamentului". "Pentru că nu a fost întrunită majoritatea de jumătate plus unu, respectiv 6, pentru că au fost zece memebri prezenţi astăzi în comise, din 11", a arătat liberalul.

 

PNL, scut in jurul lui Vosganian

Toţi cei trei senatori PNL din Comisia juridică, senatorul PSD Toni Greblă şi senatoarea PPDD Vasilica Miron au votat împotriva avizării favorabile a solicitării privind începerea urmăririi penale a ministrului Economiei Varujan Vosganian, au relatat pentru MEDIAFAX surse din comisie.

Astfel, au votat împotriva unui aviz favorabil liberalii Tudor Chiuariu, preşedintele Comisiei juridice, Sebastian Grapă şi Cătălin Boboc.

Pentru avizarea favorabilă a solicitării au votat cei doi senatori PDL din comisie, Alin Tişe şi Marinică Dincă, şi trei din cei patru senatori PSD, Ioan Chelaru, Ovidiu Donţu şi Doina Federovici.

 

Vosganian, recunoscator colegilor


„Am pledat pentru faptul că ceea ce am întreprins în 2008 era responsabilitatea mea de ministru, care este obligat să rezolve chestiunile sociale și să slujească în interesul de ansamblu al economiei. Am considerat că ceea ce a menționat procurorul de caz este un gest de dispreț la adresa Senatului”, a declarat ministrul Economiei după audieri.

Varujan Vosganian le-a mulțumit, la ieșirea de la comisia juridică, membrilor Baroului și profesorilor de la Facultatea de Drept care l-au ajutat.

La începutul lunii septembrie, Parchetul general a cerut Senatului să-i ridice imunitatea ministrului liberal, cercetat în dosarul Romgaz.

În acelaşi dosar, este anchetat şi fostul minitru democrat-lberal al Economiei, Adriean Videanu.

 

Sursa: Mediafax si Romania libera

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22