Comisia Europeana: Romania, vizata de doua proceduri de INFRINGEMENT

T.d. | 26.11.2014

Pe aceeași temă

Comisia Europeana (CE) a anuntat doua proceduri de infringement la adresa Romaniei. Cele doua proceduri vizeaza teme de fiscalitate si securitatea aprovizionarii cu gaze naturale, iar Bucurestiul are la dispozitie doua luni pentru a remedia problemele. In caz contrar, Romania poate fi actionata la Curtea Europeana de Justitie, potrivit Hotnews.

Problemele ridicate de CE se refera la tratamentul fiscal aplicat nerezidentilor care obtin venituri in tara si securitatea aprovizionarii cu gaze naturale. Comisia Europeana a publicat pachetul de proceduri de infringement pe luna noiembrie, cu 32 de avize motivate si 6 decizii de sesizare a Curtii Europene de Justitie, la nivelul Uniunii Europene. Romania a primit aviz motivat pentru cele doua domenii mentionate. 

Comisia Europeana a solicitat in mod oficial Romaniei sa asigure respectarea deplina a normelor UE in materie de securitate a aprovizionarii cu gaze naturale. Regulamentul (UE) nr. 994/2010 privind securitatea aprovizionarii cu gaze naturale are drept obiectiv garantarea faptului ca statele membre sunt bine pregatite pentru a face fata unor eventuale intreruperi ale aprovizionarii.

In acest scop, statele membre ar trebui sa permita fluxul bidirectional de gaze naturale la nivel transfrontalier si sa pregateasca in prealabil planuri de actiune preventiva si planuri de urgenta. Comisia Europeana a adresat, astazi, Romaniei un aviz motivat.

Pana in prezent, Romania nu a notificat CE privind adoptarea unui plan de actiune preventiva si a unui plan de urgenta, asa cum prevede regulamentul privind securitatea aprovizionarii cu gaze naturale si nici nu a informat Comisia cu privire la deciziile sale referitoare la fluxurile bidirectionale de gaze naturale.

Autoritatile competente din statele membre trebuiau sa adopte planurile de actiune preventiva si planurile de urgenta deja pana la data de 3 decembrie 2012. Deciziile privind fluxurile bidirectionale de gaze naturale trebuiau sa fie adoptate pana la 3 septembrie 2012.

Romania are la dispozitie doua luni pentru a se conforma obligatiilor; in caz contrar, Comisia poate decide sa inainteze cauza Curtii Europene de Justitie.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22