Comandantul fortelor NATO in Europa: Actiunile Rusiei au adus Europa in cel mai decisiv punct de la sfarsitul Razboiului Rece. E nevoie de forte in plus pe continent

D.g. | 01.07.2014

Pe aceeași temă

Actiunile agresive ale Rusiei in Ucraina au adus Europa in probabil cel mai decisiv punct de la sfarsitul Razboiului Rece si va fi nevoie de forte in plus pe continent, prin rotatie. Declaratia a fost facuta luni de generalul Philip Breedlove, comandatul trupelor NATO in Europa, potrivit unui comunicat de presa al Departamentului de Aparare american, citat de HotNews.ro. 

Actiunile Rusiei arata cat de important este sa mentii o prezenta continua in Europa pentru a asigura partenerii si aliatii. 

Circa sapte batalioane rusesti raman la granita cu Ucraina, precum si mai multe forte de operatiuni speciale. Militarii rusi faciliteaza trecerea granitei cu Ucraina a fortelor, echipamentului si finantelor. 

 

CITITI SI: Seful forțelor NATO în Europa despre retragerea trupelor ruse de la granita cu Ucraina: Este prea devreme să afirmăm încotro se îndreaptă. Dispozitivul militar rus este în continuare foarte numeros


Breedlove afirma ca in estul Ucrainei sunt activi atat insurgenti rusi cat si forte sprijinite de Rusia. “Iar finantarea din partea Rusiei este foarte activa in estul Ucrainei”, a spus el intr-o conferinta de presa la Pentagon. 

Initiativa de asigurare europeana, in valoare de 1 miliard de dolari, a presedintelui Obama va sustine fortele americane in Europa si va ajuta la protejarea intereselor nationale de securitate, mai spune generalul. 

“Este prea devreme sa va pot spune detalii legate de ceea ce vom face, insa initiativa va insemna instructii mai multe si mai intense, pregatiri, exercitii si imbunatatiri ale centrelor de care vom avea nevoie pentru a face training-uri eficiente cu toi partenerii si aliatii”, a declarat Breedlove.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22