Comandantul armatei americane in Europa: NATO trebuie sa ramana unita. Europa se confrunta cu o amenintare reala din partea Rusiei

Fara Autor | 19.04.2015

Pe aceeași temă

Alianta Nord Atlantica (NATO) trebuie să rămână unită în fața amenințării rusești, care este una reală, a declarat comandantul armatei americane in Europa, locotenent generalul Frederick "Ben" Hodges, într-un interviu acordat Daily Telegraph.

 

"Nu este o presupunere. Amenințarea există", a declarat Hodges, enumerând câteva dintre ultimele acțiuni ale rușilor: "Un ambasador rus care amenință Danemarca, spunând că aceasta va deveni țintă a unui atac nuclear dacă se alătură scutului antirachetă. Vezi și modul nesigur în care zboară avioanele ruse, fără transpondere, în apropierea aeronavelor civile, ceea ce nu este un comportament profesionist".

 

Frederick Hodges nu crede că o confruntare armată este inevitabilă, dar declară că trebuie să fi pregătit militar pentru ca diplomația să fie  eficientă.

 

"Cea mai bună asigurare este ca NATO să rămână unită", a mai spus generalul, care nu crede că ne aflăm la începutul unui război rece, situațiile fiind total diferite. De exemplu, nu mai este nevoie de 300.000 de soldați americani în Europa și, oricum, nimeni nu și-ar mai permite asta acum.

 

“Vrem ca Rusia să revină în comunitatea inetrnațională și să coopereze împotriva terorismului islamic și a ambițiilor nucleare iraniene. Este altceva decât Războiul Rece”, a explicat generalul Hodges.

 

În opinia acestuia, Rusia va încerca în continuare să pună presiune pe membrii NATO de la granița de Est, fără însă a trece la un atac clar. “Vor o sita’ie ]n care cele 28 de state membre să nu poată spune că este clar un atac”, a mai declarat generalul Hodges pentru The Telegraph.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22