Coalitia împotriva Statului Islamic se reuneste joi, la Londra

P.c. | 18.01.2015

Pe aceeași temă

Miniştrii de Externe din aproximativ 20 de ţări care fac parte din coalitia împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI) se vor intalni joi, la Londra, la o reuniune organizata de Philip Hammond, ministrul de externe britanic şi de secretarul de stat american, John Kerry. In cadrul intalnirii vor avea loc discutii despre progresele înregistrate în lupta împotriva SI, relateaza Mediafax.

 

Un oficial britanic de rang înalt a confirmat că reuniunea va avea loc la Lancaster House, în centrul Londrei, la două săptămâni de la atentatele de la Paris, în care trei jihadişti care s-au revendicat de la Al-Qaida şi Statul Islamic au ucis 17 persoane.

 

"Va fi o ocazie importantă să facem bilanţul şi să evaluăm progresul înregistrat până acum în eforturile comune de a veni de hac ideologiei otrăvite a SI", a declarat Hammond pentru cotidianul britanic The Daily Telegraph.

 

CITITI SI: Intre 3.000 si 5.000 de europeni au plecat spre Siria, pentru a se alatura Statului Islamic - Directorul Europol

 

"Partenerii-cheie din coaliţie, inclusiv partenerii noştri arabi, se vor reuni la Londra pentru a decide ceea ce mai avem de făcut pentru a face SI să eşueze", a spus el. "Este vital să ne gândim la tot ceea ce putem face în privinţa problematicii combatanţilor străini, pentru a opri finanţarea SI, a îmbunătăţi asistenţa umanitară şi a ne continua campania militară coordonată", a adăugat el.

 

Anunţarea acestei reuniuni intervine după o întâlnire între preşedintele american Barack Obama şi premierul britanic David Cameron vineri, la Washington.

Discuţiile vor viza în principal cinci subiecte, şi anume combatanţii străini, campania militară împotriva unor ţinte SI, sursele de finanţare ale grupării, comunicaţiile ei strategice şi asistenţa umanitară, a precizat oficialul britanic de rang înalt.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22