Cluj: 11 alesi locali ai PNL trec la PSD

T.d. | 06.10.2014

Pe aceeași temă

Presedintele PSD Cluj, Remus Lapusan, anunta trecerea a 11 reprezentanti locali ai PNL la social-democrati, in baza ordonantei 55/2014 care permite traseismul politic fara pierderea mandatului, potrivit Hotnews.

"In acest moment, domnul primar Fartan Ioan de la Sanmartin, impreuna cu viceprimarul si cu cei 6 consilieri locali, au trecut de partea PSD. A fost optiunea dansilor si le multumesc ca au facut acest pas, fiindca, asa cum in 2012 au candidat pe listele USL, putem inainte sa mergem pentru a pune in practica proiectul pe care dansii il au la nivelul comunei, dar si alte lucruri pe care le avem de pus in practica ca proiecte in continuare din partea USL, fiindca oamenii au crezut in aceasta constructie politica (...) Cu siguranta ca o sa mai fie consilieri locali. Mai e un consilier local din Floresti care a venit inspre PSD si doi consilieri locali din comuna Cornesti", a afirmat Remus Lapusan.

Presedintele PSD Cluj a mai spus ca nu se fac niciun fel de presiuni asupra alesilor locali de a trece la social-democrati.

"Nu cumparam pe nimeni, nu presam pe nimeni, nu avem nici un motiv sa facem asta. Cine vrea sa vina, vine, cine nu, nu", a subliniat Remus Lapusan.

Conform OUG adoptate, pentru anul 2014, prin derogare de la prevederile unor articole din Statutul aleşilor locali, în termen de 45 de zile de la data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţa, primarii şi preşedinţii consiliilor judeţene, consilierii locali şi consilierii judeţeni precum şi candidaţii care au fost declaraţi supleanţi îşi pot exprima în scris şi o singură dată opţiunea cu privire la partidul politic sau organizaţia minorităţii naţionale din care doresc să facă parte sau să devină independenţi, fără ca aleşii locali respectivi să-şi piardă calitatea dobândită în urma alegerilor.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22