Cazul Ponta, prezentat de Deutsche Welle: In timp ce Europa sarbatoreste evitarea unui Grexit, in Romania se cere un Pontexit

P.c. | 15.07.2015

Pe aceeași temă

Deutsche Welle relateaza cazul premierului roman Victor Ponta, pus sub acuzare de catre DNA pentru fals in inscrisuri, evaziune fiscala si spalare de bani. Ziarul citat scrie ca dupa ce Grecia a evitat un Grexit, in Romania tot mai multe voci cer un "Pontexit".


Printre cei care cer plecarea lui Ponta din Guvern sunt si fosti sustinatori ai prim-ministrului roman."In timp ce Europa sarbatoreste evitarea unui Grexit care parea iminent, in Romania se cere un Pontexit, iar cei care cer demisia premierul socialist din ce in ce mai vocali", noteaza DW, conform ziare.com
 

DW arata ca, dupa inceperea anchetei impotriva lui Ponta, presedintele Iohannis i-a cerut acestuia demisia, acuzandu-l ca obstructioneaza justitia. Ponta a fost acuzat si de conflict de interese, insa a ramas cu imunitatea intacta dupa blocarea anchetei de catre Parlament.
 

CITITI SI: Cazul Victor Ponta, in presa de limba germana: Ponta este primul premier in functie al Romaniei acuzat de coruptie si cu averea sechestrata

 

DW aminteste ca Ponta este acuzat de 17 infractiuni de fals sub semnatura privata, spalare de bani, complicitate la evaziune, infractiuni comise pe vremea cand era avocat.
 

Ponta, la Baku, langa Putin


Articolul din DW dezvaluie ca, la inceputul lunii iunie, cand acuzatiile impotriva sa au fost facute publice, Ponta a plecat in secret in Baku, unde a participat la deschiderea Jocurilor Europene, impreuna cu omologii sai din Turcia si Belarus, Recep Tayyip Erdogan si Alexander Lukasenko, precum si cu presedintele rus Vladimir Putin. Din capitala Azerbaidjanului, Ponta apoi a zburat in Turcia pentru a fi supus unei interventii chirurgicale la genunchi. Presedintele Klaus Iohannis nu a fost informat despre niciuna dintre aceste calatorii.

La sfarsitul saptamanii trecute, Ponta a revenit la Bucuresti si si-a informat colegii din PSD ca pleaca temporar de la conducerea partidului, pentru a preveni deteriorarea imaginii PSD.
 

Ponta are in continuare sustinerea PSD



Imaginea premierului - si chiar a partidului din care face parte - a fost patata cu ceva timp in urma. In 2012, o comisie universitara independenta l-a acuzat ca si-a plagiat teza de doctorat. El a convocat imediat o comisie care a respins acuzatiile, iar ulterior a renuntat voluntar la titlul de doctor. In vara 2012, a incercat suspendarea presedintelui de la acea vreme, Traian Basescu, insa tentativa sa a esuat. In toamna trecuta, a fost zdrobit la alegerile prezidentiale de Klaus Iohannis.

 

PSD il sustine deocamdata. Nu de multa vreme, Ponta spunea ca va ramane in functie pana la alagerile din 2016. Justitia va hotari, insa, daca Ponta isi pastreaza locul de la Palatul Victoria, conchide DW. 

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22