Catalin Predoiu (PDL): Eliberarea lui Nastase, o veste proasta

T.d. | 22.08.2014

Pe aceeași temă

Eliberarea lui Adrian Nastase din inchisoare este o veste proasta, considera prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu, conform Evenimentul Zilei.

"Faptul că dl Ponta a fost pisicuţ în ultimele luni de zile, l-a determinat şi pe dl Năstase să aibă aceste păreri exprimate astăzi. E problema domniilor lor să îşi regleze conturile nereglate", a declarat Predoiu.

Predoiu a comentat şi declaraţiile pe care le-a făcut Adrian Năstase în momentul în care a ieşit din penitenciar.

"Văzând declaraţiile dlui Nastase, evenimentul ne pune pe gânduri prin simbolistica sa. Unul dintre cei mai importanţi reprezentanţi ai sistemului corupt 2000-2004 dă lecţii naţiunii despre ce are de gând să facă. Spune că lupta trebuie continuată", a declarat prim-vicepreşedintele PDL.

Predoiu a criticat dorinţa lui Năstase ca în România să existe o lege a graţierii, fiind de părere că este o mişcare menită să-l ajute pe Dan Voiculescu. În plus, prim-vicepreşedintele PDL consideră că şi argumentaţia şefului Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, are în mijloc tot legea graţierii dorită de Năstase.

"Azi dl Năstase schimbă bezele cu celălalt coleg, dl Voiculescu. Nu ne vom întoarce la România pe care ei şi-o doresc! [...] Toată argumentaţia dlui Tăriceanu pentru supendare este praf în ochi, miezul problemei este cel indicat de dl Năstase: legea graţierii! Dacă dl Băsescu este suspendat, dl Tăriceanu devine preşedinte interimar şi poate emite un decret de graţiere pentru Dan Voiculescu", consideră Predoiu.

CITESTE SI: Dan Voiculescu, despre eliberarea lui Nastase: Ma bucur mult. Traim intr-o dictatura care se apropie de final

Fostul premier Adrian Nastase a iesit joi seara din penitenciarul Jilava, dupa ce justitia a decis sa fie eliberat conditionat.

"Am ramas acelasi, iar incercarile din ultimii ani cred ca mai curand m-au intarit", a spus Nastase, intr-o mini-conferinta de presa la poarta penitenciarului.

Pentru perioada urmatoare, Adrian Nastase a declarat ca are nevoie de "ceva timp" pentru a-si lamuri proiectele pentru viitor si ca doreste sa stea cu familia sa.

Intrebat ce proiecte de viitor are, fostul premier a precizat ca are "diverse idei extravagante".

Astfel, el a argumentat ca ar fi nevoie de alegeri anticipate in 2015, pentru profesionalizarea Parlamentului, cu revenirea la votul pe liste, avand in vedere ca acun "statul roman nu mai are decat doua puteri - cea executiva, presedinte si guvern, si justitia".

O alta idee este legata de legea gratierii: "Cred ca ar trebui inteles un lucru simplu: din cand in cand e nevoie de o lege de amnistie fiscala dar e nevoie si de o lege a gratierii, intr-o formula intelepata, nu aberanta cu limite pana la 7 ani".

In opinia sa, "realizata inteligent o astfel de decizie ar fi absolut necesara".

Adrian Nastase a afirmat ca legea gratierii este necesara, "dincolo de ceea ce poate insemna uneori rautate, dorinta de razbunare inerenta a victimelor", avand in vedere ca penitenciarul, unde a cunoscut oameni "absolut remarcabili", a devenit o "fabrica pentru recidiva".

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22