Catalin Predoiu, despre noul program de guvernare al PNL: Programul nostru este realizabil, deci generos. Programul PSD este irealizabil, deci mincinos

P.c. | 02.03.2015

Pe aceeași temă

Catalin Predoiu, prim-vicepresedinte PNL, a descris, intr-un interviu acordat Ziare.com, noua Romaniei pe care PNL o va construi dupa ce va ajunge la guvernare. Predoiu a mai spus ca PNL isi propune o reproiectare a Romaniei pe 10 ani,  relateaza Hotnews.

 

Conform declaratiilor lui Predoiu, Romania pe care PNL vrea sa o construiasca este una in care, in orase, vor trai "cetateni care circula cu laptop pe umar si actionari in bursa sau parteneri la firmele la care sunt si angajati, care merg dimineata la jogging si seara la teatru sau intr-un restaurant". La sate vor exista "fermieri cu camioneta si tractor propriu, cu afaceri creditate de banci rurale si produsele colectate de centre de achizitii".

 

"In scoli, table digitale si programe 'scoala dupa scoala'. In spitale, medici reintorsi acasa pentru ca au de ce. In cartiere sau comune, crese mai multe, cu personal calificat", a continuat Catalin Predoiu.
 

Predoiu sustine ca "programul PNL este realizabil, deci generos. Programul PSD este irealizabil, deci mincinos. Puneti-i sa faca o simulare a bugetului cu aplicarea masurilor lor si acelasi nivel de colectare a TVA, de exemplu, si intrebati-i de unde iau acei bani".
 

CITITI SI: PNL si-a lansat programul de guvernare: Pe baza acestuia dorim sa generam majoritatea parlamentara care va schimba PSD

 

Intrebat de unde vor lua liberalii banii care sa permita reducerea TVA-ului cu 5 puncte, asa cum au prevazut in programul PNL de guvernare lansat sambata 28 februarie 2015, Catalin Predoiu a raspuns ca liberalii propun aceasta scadere in 2016 si ca banii vor veni din "surplus de colectare, fonduri europene si investitii, ca sa nu fie 'gaura', ci compensare echilibrata, ramanand efectul de incurajare, de stimulare".
 

Referitor la faptul ca si PSD a propus deja reducerea TVA-ului la 19%, Predoiu a dat urmatoarea explicatie: "dl Ponta stia ca scoatem programul si ca politic e un pas ofensiv spre o noua majoritate. L-a chemat pe dl Valcov si i-a spus sa scoata rapid un Cod fiscal liberal ca sa nu se mai vorbeasca de programul PNL".

 

PNL va stimula economia, conform spuselor lui Predoiu, prin: "reglementari mai putine, proceduri administrative mai simple, birocratie mai putina, legea holdingului, investitii publice in infrastructura, discutii directe cu mari operatori economici globali pentru a-i aduce in Romania, bursa de valori dezvoltata, TVA mai mic din 2016, cota unica generalizata undeva in intervalul 2017 - 2020, domnia legii"

 

CITITI interviul integral pe ziare.com

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22