Catalin Predoiu (ACL): Ii cerem IMPERATIV lui Teodor Melescanu sa emita ordin pentru sectii suplimentare in diaspora sau Guvernul sa dea Ordonanta de Urgenta. Ponta SE TEME de DIASPORA

T.d. | 13.11.2014

Pe aceeași temă

Alianta Crestin-Liberala (ACL) ii solicita “imperativ” ministrului de Externe, Teodor Melescanu, sa emita in cursul zilei de joi un ordin de suplimentare a sectiilor de vot in diaspora, a declarat prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu. Acesta mai arata ca, in cazul in care Guvernul considera ca nu are cadrul legal, Executivul trebuie sa emita o ordonanta de urgenta in acest sens, potrivit Hotnews.

Catalin Predoiu a prezentat prevederile Biroului Electoral Central (BEC), reiterate in urma solicitarii ministrului Teodor Melescanu, in privinta suplimentarii sectiilor de vot din diaspora.

El a sustinut ca exista cadrul legal si constitutional pentru a permite suplimentarea sectiilor de vot, citand prevederi si interpretari ale legii fundamentale si mentionand ca in 2012 a existat precendentul unei Ordonante de urgenta care a schimbat legea electorala dupa stabilirea sectiilor de votare.

Predoiu a afirmat ca in cazul in care Guvernul considera ca nu este suficienta mentiunea facuta de Biroul Electoral Central pentru suplimentarea sectiilor de votare prin ordin de ministru, poate apela la instrumentul ordonantei de urgenta.

"Cerem imperativ domnului Melescanu astazi sa emita un ordin prin care sa reglementeze aceste sectii suplimentare, sau daca domnul Melescanu se misca vorba domnului Iohannis, la ralanti, atunci domnul Ponta sa convoace Guvernul si sa emita o ordonanta de urgenta”, a spus Predoiu.

Acesta a mai aratat ca: “In cazul in care nu vor face acest lucru reiteram solicitarea ca si domnul Ponta si domnul Melescanu sa plece dupa domnul Corlatean, pentru ca au declarat ca vor rezolva problema. BEC le-a spus cum sa o faca, Constitutia le spune cum sa o faca, au facut-o in 2012 intr-un caz asemanator, de ce refuza sa o faca astazi? Astazi refuza sa o faca pentru ca Ponta se teme de diaspora", a declarat Predoiu.

CITESTE SI:

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22