Casa, o parte din pensie si actiunile tortionarului Alexandru Visinescu au fost PUSE SUB SECHESTRU

T.d. | 22.10.2014

Pe aceeași temă

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti (CAB) au decis punerea sub sechestru asigurator a garsonierei, a unei treimi din pensie si a unor actiuni la mai multe societati de investitii financiare detinute de tortionarului Alexandru Visinescu. Acesta este judecat pentru moartea a 12 detinuti politici.

Instanta Curtii de Apel Bucuresti (CAB) a instituit acest sechestru pentru "garantarea repararii pagubei", pana la concurenta sumei de 660.000 de euro, potrivit Ziare.com.

Astfel, judecatorii au pus sechestru asupra garsonierei in care locuieste Visinescu, care este evaluata la 78.450 de lei. Sechestru asigurator a fost pus si pe mai multe actiuni, precum si pe dividendele la care actiunile respective dau dreptul.

"Instituie, in acelasi scop, poprire asiguratorie asupra unei cote de 1/3 din pensia, in valoare neta de 3.376 lei, incasata de inculpat de la Casa de Pensii Sectoriala a Ministerului Afacerilor Interne, cu retinerea acesteia de catre tertul poprit", se mai arata in decizia de miercuri a CAB.

CITESTE SI: Portret de torţionar: Alexandru Vişinescu

Tot, miercuri, Curtea de Apel Bucuresti a decis ca statul roman, reprezentat de Ministerul de Finante, MAI si ANP sa fie parti responsabile in dosarul lui Alexandru Visinescu, astfel incat daca instanta va dispune plata unor daune morale, cele trei institutii vor plati si ele, alaturi de Visinescu.
 

Detinutii mureau lent, dar sigur

Potrivit rechizitoriului, in perioada 1956-1963, Alexandru Visinescu, in calitate de comandant al Penitenciarului Ramnicu Sarat, "a savarsit actiuni si inactiuni sistematice care au avut ca rezultat persecutarea colectivitatii reprezentata de detinutii politici incarcerati in acest penitenciar, prin privare de drepturi fundamentale ale omului sau prin restrangerea grava a exercitarii acestora, pe motive de ordin politic".

Regimul impus de Visinescu in Penitenciarul Ramnicu Sarat nu asigura sub nicio forma conditiile minime de supravietuire pe termen lung, avand in vedere ca de cele mai multe ori sentintele se intindeau pe o perioada care depasea zece ani.

"Decesul detinutilor survenea, astfel, in urma unui proces lent, dar eficace, prin care acestia erau torturati fizic si psihic", au precizat procurorii.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22