CAMERA DEPUTATILOR incuviinteaza cererea de ARESTARE PREVENTIVA a deputatului Marko ATTILA (UDMR). Lipsa de CVORUM pentru incuviintarea ARESTARII lui Catalin TEODORESCU (PDL)

P.c. | 03.12.2014

Pe aceeași temă

Cererea ministrului Justitiei de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Marko Attila, a fost aprobata miercuri, de plenul Camerei Deputatilor, cu 171 voturi "pentru" si 111 voturi "impotriva". Deputatii au dat un vot favorabil si cererii ministrului Justitiei de incuviintare a arestarii preventive a lui Catalin Teodorescu, dar cererea nu a fost aprobata din lipsa de cvorum, relateaza Hotnews.

 

UPDATE: Plenul Camerei Deputatilor a votat cererea ministrului Justitiei de incuviintare a arestarii preventive a lui Catalin Teodorescu, fiind inregistrate 146 voturi "pentru" si 101 voturi "impotriva". In urma numararii votului s-a constatat ca nu s-a intrunit cvorumul necesar aprobarii solicitarii. 

 

Potrivit Regulamentului, sunt necesare jumatate plus unu din voturile celor prezenti in sala pentru aprobare. In sala au fost prezenti 292 deputati, insa doar 256 dintre ei si-au exprimat votul. Pentru aprobare ar fi fost nevoie de 147 de voturi.


Situatia a creat o disputa in plenul Camerei. Surse parlamentare declarasera anterior pentru Mediafax, dupa un rezultat neoficial, ca solicitarea in cazul lui Catalin Teodorescu fusese aprobata.

 

Votul a fost secret cu bile. Ministrul Justitiei a solicitat Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a deputatilor Marko Attila-Gabor si Catalin Teodorescu, acuzati de abuz in serviciu in dosarul in care este implicata si fosta sefa a DIICOT Alina Bica.

 

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a aprobat, marti, cererea Parchetului de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Catalin Teodorescu (PDL), acuzat de DNA in dosarul sefei DIICOT Alina Bica, decizia fiind luata cu 14 voturi "pentru" si unul "impotriva". Cererea Parchetului de incuviintare a arestarii preventive a deputatului UDMR Marko Attila nu a intrunit numarul necesar de voturi, transmite Mediafax.

 

CITITI SI: Comisia Juridica a Camerei Deputatilor aproba arestarea preventiva a deputatului Catalin Teodorescu dar nu si cea a lui Attila Marko

 

Cererea Parchetului de incuviintare a arestarii preventive a deputatului UDMR Marko Attila nu a intrunit numarul necesar de voturi pentru a fi aprobata in Comisia juridica a Camerei Deputatilor, a anuntat, marti, vicepresedintele Comisiei Ciprian Nica.

 

Nica a precizat ca voturile au fost 13 "pentru", doua "impotriva" si doua abtineri si pentru a fi aprobata aceasta cerere erau necesare 14 voturi "pentru", adica jumatate plus unu din numarul membrilor comisiei.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22