Camera de Comert si Industrie REFUZA acreditarea unei publicatii critice la adresa presedintelui turc Erdogan, aflat in vizita in Romania

P.c. | 01.04.2015

Pe aceeași temă

In programul vizitei de astazi a presedintelui turc Recep Erdogan in Romania, se numara, dincolo de intalnirile cu Klaus Iohannis si Victor Ponta, si o participare la Forumul de afaceri Romania-Turcia, care are loc la Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), astazi, incepand cu orele 14.00. Camera de Comert a refuzat acreditarea unei publicatii turce, Zaman, la acest eveniment, motivand ca aceasta publicatie nu era trecuta pe lista presei. Publicatia Zaman este asociata cu Fethullah Gulen, unul dintre criticii premierului Erdogan, relateaza Hotnews.

 

"Am primit solicitarea dumneavoastra de a participa la Forumul de Afaceri Romania-Turcia. Cu regret va informam ca nu va putem inregistra pentru eveniment, intrucat lista presei acreditate nu include publicatia Zaman. Va asteptam cu interes la alte evenimente ale Camerei de Comert si Industrie a Romaniei", se arata intr-un raspuns transmis de Cristina Mihai, directorul Directiei de relatii publice din cadrul CCIR ziaristilor de la publicatia Zaman. 
 

Ziaristii au cerut explicatii dar reprezentanta CCIR le-a spus ca "nu sunt obligati sa dea explicatii" si ca pot apela la Ambasada Turciei din Bucuresti. 
 

CITITI SI: Recep Erdogan, președintele Turciei, efectuează o vizită în România

 

Fethulah Gullen, un cleric musulman care are o retea de companii in domeniile bancar, educational si media si traieste de 15 ani in exil, in statul american Pennsylvania, se afla in conflict cu presedintele Turciei. Erdogan l-a acuzat pe acesta ca se afla la originea unei anchete de coruptie impotriva sa. 

La inceputul lunii februarie, doi cetateni turci acuzati ca au montat un dispozitiv de interceptare a conversatiilor in biroul lui Recep Tayyip Erdogan au fost arestati pe teritoriul Romaniei .

Ei erau dati in urmarire fiind acuzati ca au interceptat comunicatiile unor oficiali fiind suspectati de apartenenta la miscarea condusa de clericul musulman Fetullah Gulen.
 

Fostii politisti Sedat Zavar si Ilker Usta au fost arestati imediat dupa sosirea pe aeroportul din Istanbul si urmeaza sa compara in fata unui tribunal din Ankara.

 

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22