Calin Popescu Tariceanu: Klaus Iohannis nu are nimic in comun cu liberalismul

T.d. | 17.09.2014

Pe aceeași temă

Liderul PNL si prezidentiabilul ACL Klaus Iohannis “nu are nimic in comun cu liberalismul”, afirma presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu. Acesta lanseaza un apel pentru liberali sa participe la suspendarea presedintelui Traian Basescu, informeaza Romania Libera.

Mă adresez pe această cale liberalilor din PNL, acelor colegi alături de care am militat atâția ani pentru liberalism, pentru un partid liberal autentic, puternic, influent, respectat în plan european, popular printre români, dar mai ales unit prin convingerile comune ale membrilor săi”, a scris Tăriceanu.

Legat de evoluțiile din PNL și relațiile din teritoriu cu PDL, asităm la un haos și o debusolare generală, generată de abandonarea principiilor care au stat întotdeauna la baza acțiunilor politice ale PNL. Cel mai grav este că liderii locali ai PNL sunt forțați prin diverse metode, mai mult sau mai puțin directe, să abandoneze leadership-ul politic în favoarea oamenilor lui Vasile Blaga. (...) Klaus Iohannis are o contribuție importantă la slăbirea coeziunii din PNL și a încrederii liberalilor în actuala conducere. Klaus Iohannis se dovedește a fi o mare deziluzie, un instrument eficient manipulat de Vasile Blaga pentru slăbirea forței PNL”, continuă președintele Senatului.

Tariceanu mai scrie ca: ”Zilele acestea am inițiat procesul de de suspendare a Președintelui României. Chiar înainte să dau publicității expunerea de motive pentru suspendare, Klaus Iohannis s-a pronunțat, alături de Vasile Blaga, împotrivă. Știm bine că domul Iohannis nu are nimic în comun cu liberalismul, dar e inadmisibil să vândă partidul pentru un ipotetic procentaj de voturi care i-ar putea veni dinspre susținătorii lui Băsescu, iar ceilalți membri ai PNL să asiste la această trădare a electoratului liberal fără să se împotrivească”.
 

Tariceanu: Nu renunt la suspendarea presedintelui

Calin Popescu Tariceanu sustine ca nu va renunta la demersul de suspendare a presedintelui Traian Basescu. Presedintele Senatului se declara pregatit sa isi asume eventualele “riscuri si consecinte” ale acestui demers.

"Eu nu renunț la acest demers. (...) În momentul în care am prezentat cererea de suspendare nu am luat în calcul costurile pe care acest lucru le-ar implica, pentru că s-ar putea să fie costuri, dar cred că respectarea unor principii și că ideea că România este un stat de drept sunt mai importante decât costurile sau avantajele pe care le-ar putea aduce unora sau altora. Eu sunt gata să îmi asum riscurile acestui demers, cu toate consecințele care pot să decurgă", a spus Tăriceanu, luni, la Senat.

Acesta a precizat că unii colegi de-ai săi l-au avertizat cu privire la "riscurile" care pot decurge din demersul de suspendare a șefului statului.

"Poziția mea se ancorează pe ideea că președintele României are obligativitatea respectării prevederilor constituționale. Acest lucru poate să creeze anumite consecințe, unele pozitive, altele negative, inclusiv pentru mine. Mi s-a spus: 'Poate pierzi din lucrul ăsta'. Și le-am spus că nu mă interesează dacă pierd. Am dovedit și în trecut că mă ancorez în principii", a mai adăugat preșdintele Senatului, precizând că lista de semnături din partea parlamentarilor pentru suspendare rămâne deschisă.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22