CAB Bucuresti amana pentru joi decizia in cazul contestatiei lui Dan Voiculescu fata de masura controlului judiciar

T.d. | 22.07.2014

Pe aceeași temă

Curtea de Apel Bucuresti a decis amanarea pronuntarii unei decizii in cazul contestatiei formulate de Dan Voiculescu, pentru ziua de joi. Decizia vine dupa ce Tribunalul Bucuresti a mentinut decizia procurorilor de cercetare a lui Voiculescu sub control judiciar, in dosarul in care este suspectat ca ar fi santajat mai multi oameni de afaceri, conform Hotnews.

Marti, Curtea de Apel Bucuresti a ascultat pledoaria lui Voiculescu si pe cea a avocatului sau, dar si pe cea a procurorului Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), iar in final a hotarat sa amane pentru joi pronuntarea unei sentinte.

Intrebat de ce a contestat masura preventiva luata in cazul sau, Dan Voiculescu a spus, la iesirea de la CAB, ca nu il deranjeaza sa se prezinte la instanta sau in fata procurorilor de fiecare data cand este chemat, dar este deranjat de faptul ca trebuie sa mearga in fiecare luni si vineri la Politie si ca il suna un politist sa il intrebe unde este si ce face.

Avocatul lui Dan Voiculescu, Gheorghita Mateut, a declarat ca, in cazul in care Curtea de Apel Bucuresti va decide definitiv cercetarea lui Voiculescu sub control judiciar, va inainta o plangere la CEDO, in care va reclama faptul ca "s-a incalcat foarte grav unul din drepturile fundamentale, dreptul la libera circulatie, atat in tara, cat si in afara, atat prin interdictia parasirii tarii, cat si prin restrictiile impuse de obligatiile care formeaza acest control judiciar extrem de strict".

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22