Bulgaria: Aderarea noastra si a Romaniei la Schengen este esentiala pentru securitatea UE

I. P. | 09.10.2015

Aderarea Bulgariei şi României la Spaţiul Schengen este esenţială pentru consolidarea securităţii întregii Uniuni Europene, a transmis ministrul bulgar de Externe, Rumiana Bacivarova, la Consiliul UE pentru Justiţie şi Afaceri Interne, desfăşurat joi.

Pe aceeași temă

"Aderarea Bulgariei şi României la spaţiul de liberă circulaţie Schengen este o chestiune de securitate pentru întreaga Uniune Europeană", a declarat Bacivarova, conform site-ului Novinite.com, citat de Mediafax.

 

"Doar prin aderarea celor două ţări la Schengen sistemul UE de securitate va fi complet", a spus Bacivarova.

 

Aderarea României şi Bulgariei la Schengen nu a figurat pe agenda reuniunii de joi a Consiliului UE pentru Justiţie şi Afaceri Interne, tema fiind criza imigraţiei.

***

Un grup de cateva tari europene s-a opus introducerii subiectului pe agenda Consiliului JAI din 8-9 Octombrie. Dintre acestea, Franta ar fi fost cea mai vehementa in acest sens.

 

Ar fi vorba despre Franta, Germania, Olanda si Finlanda, tari care s-au opus introducerii subiectului aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen pe agenda Consiliului JAI de la finalul acestei saptamani.

 

De altfel, luni, premierul Victor Ponta spunea ca a solicitat scoaterea subiectului de pe ordinea de zi a JAI, stiind faptul ca va exista opozitia anumitor state comunitare.

 

Sursele citate de presa sustin ca pozitia Romaniei in aceasta situatie a fost una de acord cu amanarea discutiilor, in conditiile in care un eventual vot negativ ar fi insemnat reluarea intregii proceduri de aderare. Mai mult, pozitia Bucurestiului in aceasta chestiune a fost convenita in urma unor discutii intre premierul Ponta si presedintele Iohannis.

 

Toata situatia nu face decat sa amane un vot cu privire la aderarea Bucurestiului si a Sofiei la Schengen, noi discutii in acest sens urmand sa aiba loc abia peste doi ani, potrivit Digi 24.

 

CITIȚI ȘI: Un grup de state in frunte cu Franta se opune aderarii Romaniei la Schengen (surse)

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22