Bruxellesul extinde lista persoanelor sanctionate in contextul crizei din Ucraina

T.d. | 29.01.2015

Pe aceeași temă

Noi persoane vor fi introduce pe lista sanctiunilor aplicate de Occident in contextul crizei din Ucraina. Modificarile urmeaza a intra in vigoare de la 1 februarie.

Miniştrii de Externe ai statelor Uniunii Europene au decis prelungirea cu şase luni, până în septembrie, a sancţiunilor punctuale adoptate în martie 2014 împotriva unor personalităţi separatiste proruse şi ruse, a declarat Federica Mogherini, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe.

"Uniunea Europeană pregăteşte măsuri suplimentare de sancţionare", a adăugat oficialul UE, potrivit Mediafax.

Actualul plan de sanctiuni – constand in blocarea activelor si interdictii de calatorie in spatiu comunitar – vizeaza 132 de persoane.

"Noi nume vor fi adăugate în cel mult o săptămână", a precizat Mogherini.
 

Bucurestiul vrea sanctiuni suplimentare

Romania va sustine intensificarea sanctiunilor la adresa Federatiei Ruse, a afirmat seful diplomatiei romane, Bogdan Aurescu, miercuri, intr-o convorbire cu omologul sau maghiar.

Aurescu i-a transmis omologului sau maghiar, Peter Szijjarto, ca reuniunea ministrilor de Externe trebuie "sa genereze cai de sprijinire mai eficienta a eforturilor comunitatii internationale pentru identificarea unei solutii diplomatice la criza din Ucraina".

Tensiunile au crescut in weekend-ul in estul Ucrainei, odata cu atacul separatistilor si fortelor ruse de la Mariupol, soldat cu zeci de morti in randul populatiei si fortelor ucrainene. In plus, luptele din regiunea Donbas au continuat.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014, s-a soldat, potrivit estimărilor, cu aproape 5.000 de morţi.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22