Benjamin Netanyahu, despre negocierile legate de dosarul nuclear iranian: Un acord cu Iranul nu-l va impiedica sa obtina bombe atomice

P.c. | 04.03.2015

Pe aceeași temă

Benjamin Netanyahu, premierul israelian,  a declarat marti, la Washington, in fata Congresului american, ca prezentul acord cu Iranul pe tema programului sau nuclear nu va impiedica aceasta tara sa obtina arma atomica. Netanyahu considera ca regimul iranian e o amenintare pentru Israel si pentru intreaga lume, relateaza Hotnews.

 

Israelul se opune actualelor incercari de negociere in privinta programului nuclear al Iranului considerandu-l insuficient deoarece nu va impiedica aceasta tara sa obtina arma atomica: "Regimul iranian reprezinta o mare amenintare pentru Israel, dar si pentru pacea lumii intregiPentru a intelege cat ar fi de periculos Iranul cu arma nucleara, trebuie sa intelegem deplin natura acestui regim. Documentele care reprezinta fundamentul Iranului promit continuarea jihadului si numeroase state sunt pe punctul de a se prabusi in Orientul Mijlociu", a subliniat premierul israelian.


"In timp ce multi spera ca Iranul se va alatura comunitatii internationale, Iranul este in curs de a inghiti mai multe natiuni. Trebuie sa fim uniti pentru a stopa marsul teribil al Iranului", a adaugat Netanyahu, referindu-se la Yemen, unde militiile siite huthis sustinute de Iran au preluat puterea.

 

CITITI SI: John Kerry: Iranul are interdictie pentru totdeauna de a fabrica arma nucleara

 

"Un acord cu Iranul nu-l va impiedica sa obtina bombe atomice. In realitate, se va putea dota cu arma nucleara si va produce mai multe", a continuat Netanyahu, care spera sa vada Congresul american votand noi sanctiuni impotriva Teheranului." Pentru ca acest acord va permite programului nuclear iranian sa ramana in mare parte intact, Iranul se va putea dota cu arme nucleare foarte rapid. In doar un an, potrivit estimarilor americane. in aceasta Urzeala a Tronurilor mortala, nu exista loc pentru America sau pentru Israel, nu exista pace pentru crestini, evrei sau musulmani care nu impartasesc credinta islamica medievala, nu exista drepturi pentru femei si nici libertate pentru nimeni", a spus el, in aplauzele audientei.

 

In replica, presedintele Barack Obama a afirmat ca Benjamin Netanyahu nu a prezentat in fata Congresului nicio "alternativa viabila" la proiectul de acord international. Discursul liderului evreu nu aduce "nimic nou", a declarat presedintele SUA, din Biroul oval. "Rezultatul este ca nu avem inca un acord. Dar daca vom reusi, va fi cel mai bun acord posibil cu Iranul pentru a impiedica Iranul sa se doteze cu arma nucleara", a adaugat el.
 

CITITI SI: Stadiul programului nuclear iranian

 

Zeci de parlamentari democrati au boicotat discursul lui Benjamin Netanyahu in timp ce altii, prezenti in hemiciclu, si-au manifestat ostentativ exasperarea. Cele 40 de minute de discurs ale premierului evreu, al treilea din 1996 au creat o batalie intre latura democrata a hemiciclului, unde fotoliile au fost ocupate de republicani pentru a umple golul, si partea republicana, unde alesii au batut din picioare in mai multe randuri, pentru a-si ovationa oaspetele.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22