Basescu, atac la Iohannis: Cit il mangai pe PONTA intre cornite n-ai cum sa generezi venirea la guvernare a PNL. Trebuie pusa PRESIUNE pe Ponta

P.c. | 17.02.2015

Pe aceeași temă

Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, invitat aseara la TVR 1, a comentat prestatia presedintelui Klaus Iohannis in primele sale luni de mandat. Desi a afirmat ca este inca mult prea devreme ca inceputul de mandat al lui Iohannis sa fie judecat, Basescu considera ca acesta greseste prin faptul ca nu pune mai multa presiune pe premierul Ponta, pentru a aduce PNL la guvernare.

 

Fara PNL la guvernare, Iohannis, nu va avea un guvern PNL si o majoritate parlamentară cu care să îşi pună în practică programul. Iohannis nu va reusi, păstrând actuala strategie, să schimbe guvernul Ponta cu unul al PNL: „ce nu îi putem reproşa este lipsa e voinţă şi lipsa de mesaje corecte. Ce cred că nu se va realiza e să guverneze cu un guvern PNL. Atâta timp cât îl mângâi între corniţe pe premierul Victor Viorel Ponta n-ai cum să generezi venirea la guvernare a PNL”, a arătat Băsescu, invitat la TVR, conform ziarului Gandul.

 

Basescu considera ca Iohannis trebuie sa puna mai multa presiune pe premier:Eu dacă aş fi preşedinte şi aş vrea sincer lucrul ăsta, aş pune presiune pe premier, n-aş da comunicate «ne-am întâlnit, ne-am înţeles, ne-am pupat». Nu văd presiunea schimbării. Şi nu cred că aşa se poate produce declicul schimbării la nivelul Executivului”, a adăugat fostul preşedinte.

 

CITITI SI: LIVE TEXT Traian BASESCU o apara pe Elena Udrea: NU AM AVUT informatii ca a fost implicata in lucruri ILEGALE. Nu MINTE si nu am auzit-o sa ia BANI

 

Basescu considera ca Iohannis trebuie sa faca tot posibilul pentru conturarea unei noi majoritati parlamentare si sa-si asume costurile de imagine care ar putea rezulta de aici: „trebuie să îţi asumi costurile soluţiei imorale ca să ai o majoritate să îţi faci programul. Dacă te mai şi boicotează când tu te duci la Paris şi la Bruxelles, premierul zboară în SUA, sigur că nu îţi cade bine”, a criticat el suprapunerea, săptămâna trecută, a primei vizite oficiale a preşedintelui cu o deplasare în SUA a prim-ministrului pentru discuţii cu potenţiali investitori.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22