Basescu: ASF este o CLOACA, e arborele genealogic al USL. Conducerea trebuie REVOCATA

Fara Autor | 19.02.2014

Pe aceeași temă

Presedintele Traian Basescu a cerut, miercuri, demiterea intregii conduceri de la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), acuzandu-i de incompetenta.

"Cer revocarea imediata a conducerii ASF. ASF e o cloaca unde si-au gasit parcare toti clientii politici. Fie ca vorbim de Rusanu (Dan Radu Rusanu - presedinte, n.red.), de Daianu (Daniel Daianu - prim-vicepresedinte, n.red.), de Ursache (Mircea Ursache - vicepresedinte, n.red.), de sotia domnului Chitoiu, de Dan Mircea Popescu - ce legatura o avea el cu ASF-ul -, fie ca vorbim de doamna Zgonea, de consilierii primului ministru... Toata aceasta cloaca trebuie curatata de la ASF", a declarat Basescu.

Seful statului a continuat atacul declarand ca situatia de la ASF este un "arbore genealogic al USL". Cat despre salariile celor din conducere, acesta a precizat ca sunt cele mai mari din lume fata de omologii lor din institutii similare.

"Daca priviti cu atentie la clientela din ASF si la incompetenta, parca ar fi arborele genealogic al USL acest ASF. Ii gasesti cu rude, cu nasi, cu tot, e reprezentativ si pentru clientelism si pentru incompetenta. De aceea cer Parlamentului sa isi ia rolul in serios si sa curete imediat ASF-ul.

Se pare ca Rusanu, Daianu si Ursache sunt cel mai bine platiti din lume pentru incompetenta lor. Luand veniturile primite in institutii echivalente nu gasim altii mai bine platiti decat ei. Si niciunul dintre ei nu are competente pe piata de capital. Se puteau gasi oameni care stiu ce se intampla, care sunt fenomenele, care sunt riscurile acestei piete"
, a mai spus presedintele.

El a continuat atacul la primii doi oameni din ASF - Rusanu si Daianu.

"Poate o sa spuneti de ce spun de Daianu, ca are o imagine buna. Dar il stiu cand a fost ministru si nu a fost in stare de nimic. Dupa ce s-a dovedit foarte priceput in afacerile personale cu Sima (Cristian Sima, fostul sef al casei de brokeraj WBS Romania, care a fugit din tara dupa ce a pierdut banii mai multor clienti, inclusiv Daniel Daianu, n.red.), a venit sa-si recupereze pierderile la ASF. Il invit sa aiba decenta sa-si recupereze pierderile din alta parte. Rusanu nu are nicio legatura cu piata de capital iar taxele impuse pietei de capital pentru a-si putea sustine salariile pe care si le-au dat sunt nepermise", a incheiat Basescu acest subiect.

Sursa: ziare.com

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22