Basescu a convocat CSAT pentru BUGETUL serviciilor de SECURITATE exact in timpul in care Guvernul avea INTILNIRI cu delegatiile chineze

D.g. | 25.11.2013

Pe aceeași temă

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) se reuneste in sedinta marti, de la ora 15.00, la Palatul Cotroceni, sub conducerea presedintelui Traian Basescu, informeaza Administratia Prezidentiala.

Pe ordinea de zi a sedintei CSAT se afla propunerile de buget ale institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale. Pe timpul sedintei vor fi abordate si alte subiecte de interes pentru securitatea nationala, a anuntat ulterior Administratia Prezidentiala.

Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) convocată de către preşedintele Traian Băsescu este programată la o oră la care premierul Victor Ponta are pregătite, din timp, întrevederi cu mai mulţi prim-miniştri, veniţi la Bucureşti pentru reuniunea China-Europa Centrală şi de Est, potrivit Mediafax.

Astfel, marţi, în intervalul orar 14.15-14.45, Ponta are programată o întâlnire bilaterală cu omologul polonez, iar de la ora 15.00, când va începe şedinţa CSAT, Ponta ar trebui să se întâlnească cu prim-ministrul slovac.

În continuare, tot marţi, premierul Ponta are programate întrevederi cu prim-miniştrii din Cehia, Albania şi Slovenia.

CITITI SI:  Meleşcanu: Reducerea bugetului SIE AFECTEAZA finanţarea posturilor şi recrutarea de personal

 

Directorul SIE, Teodor Meleşcanu, a declarat, vineri, că reducerile din bugetul Serviciului pentru anul 2014 vor face imposibilă finanţarea a aproximativ 10% din posturile instituţiei şi afectează recrutarea de personal, ceea ce va avea efecte în următorii zece ani.

"Problemele legate de personal la noi sunt determinate de faptul că această scădere nu ne va permite nici măcar umplerea posturilor libere şi mai ales ne afectează recrutarea de personal pentru viitor, ceea ce pentru noi este extrem de important. Formarea unui tânăr durează cam 10 ani, orice an pierdut înseamnă de fapt o pagubă peste 10 ani", a spus Meleşcanu.

El a fost întrebat câte posturi vacante există care nu pot fi ocupate din cauza bugetului alocat.

"Nu am o socoteală fizică, dar în jur de 10% din posturile noastre nu le vom putea finanţa în limitele bugetului actual", a precizat Teodor Meleşcanu.

El a arătat că bugetul SIE pentru anul viitor este de 195 de milioane de lei, din care salariile reprezintă în jur de 100-120 de milioane.

"Proiecţia de buget prezentată de Ministerul Finanţelor poate fi rezumată într-un cuvânt: o reducere a bugetului SIE cu 0,53% faţă de bugetul de anul acesta. Deci, proiecţia făcută pentru anul viitor este de reducere a bugetului, peste un procent la cheltuielile salariale, ceea ce ridică unele probleme, cu reduceri la toate celelalte capitole", a spus Meleşcanu.

Parlamentariii au avizat favorabil, vineri, bugetul SIE pentru 2014,  directorul instituţiei, Teodor Meleşcanu, declarând că acesta este de 195 de milioane de lei, adică cu 0,53% mai mic decât cel din 2013.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22