Baroul BUCURESTI, despre EXCLUDEREA lui Victor PONTA din AVOCATURA: Vom discuta dupa ce Universitatea Bucuresti hotaraste daca aproba cererea sa de RENUNTARE la titlul de DOCTOR

P.c. | 13.01.2015

Pe aceeași temă

Decanul Baroului Bucuresti, avocatul Ion Ilie-Iordachescu, a declarat, marti, pentru Mediafax ca institutia pe care o conduce va putea analiza cererea de excludere din avocatura a lui Victor Ponta abia dupa ce Universitatea Bucuresti va decide daca ii retrage titlul de doctor sau nu, relateaza Hotnews.


Decanul Baroului Capitalei a explicat ca solicitarea europarlamentarului Monica Macovei de excludere a premierului din avocatura a fost facuta deoarece Victor Ponta a fost primit in corpul avocatilor, in 2005, in baza titlului de doctor, si nu in urma unui examen.


"In realitate, consiliul se poate pronunta in aceasta chestiune dupa ce Universitatea Bucuresti decide daca se aproba sau nu se aproba cererea de renuntare la titlul de doctor a premierului Victor Ponta. Consiliul Baroului nu se poate pronunta pe acest subiect pentru ca nu cunoastem un punct de vedere al institutiei care a emis documentul", a spus Ion Ilie-Iordachescu.

 

CITITI SI: Monica MACOVEI cere EXCLUDEREA lui PONTA din AVOCATURA: A intrat FĂRĂ EXAMEN și a folosit un titlu de DOCTOR obținut prin FURT


Europarlamentarul Monica Macovei i-a cerut, marti, decanului Baroului Bucuresti sa il excluda pe Victor Ponta din avocatura, pe motiv ca renuntarea la titlul de "doctor in drept" anuleaza diploma pe baza careia a fost primit in avocatura.

"Ponta a intrat in avocatura fara examen si folosind un titlu doctor obtinut prin furt. Am solicitat astazi Baroului Bucuresti sa il excluda pe Victor Ponta din avocatura, intrucat renuntarea la titlul de doctor in drept anuleaza diploma pe baza careia a fost primit 'fara examen' in avocatura", a precizat Macovei, intr-un comunicat.

Macovei considera ca, daca vrea sa mai fie avocat, Ponta trebuie sa dea examen si sa parcurga toate caile de pregatire, ca orice alt candidat.

In opinia lui Macovei, Ponta nu poate renunta la titlul de "doctor" fara sa piarda titlul de conferentiar universitar, fara sa fie exclus din profesia de avocat si fara sa returneze banii castigati prin acest titlu, inclusiv prin contractele cu statul pe care le-a avut ca avocat.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22