Baronii DRAGNEA, OPRISAN, NICUSOR CONSTANTINESCU, la București la negocierile pentru Guvern

Fara Autor | 17.12.2012

Pe aceeași temă

La discutiile pentru formarea noului guvern care au loc la Palatul Parlamentului participa si citiva lideri locali influenti: Nicusor Constantinescu (PSD - Constanta), Marian Oprisan (PSD - Vrancea), Liviu Dragnea (PSD - Teleorman), Gheorghe Nichita (PSD - Iasi), conform HotNews.ro.

Baronii au descins in Capitala pentru impartirea prazii, transmite si Evz.ro.
 

Primarul Constanței, Radu Mazare, a spus clar ce-și dorește: să rămână secretar de stat la Transporturi băiatul pe care l-a pus el acolo, să se rezolve cu Portul Constanța și mai vrea și ministerul Turismului. „Cu ungurii, dacă ni-i bagă Barroso pe gât, asta e, îi înghjțim”, relateaza Evenimentul Zilei.


Radu Mazăre, primarul Constanței, a făcut primele declarații după desemnarea ca premier a lui Victor Ponta, conform Evz.ro.

„În primul rând, mă aştept ca premierul să-şi ţină promisiunea în privinţa legii portului Constanţa (transferarea la autorităţile locale - n.r.). Şi mai sunt două chestiuni pe care le vizăm şi unde am putea să facem treabă.

Discutăm de secretarul de stat de la Transporturi, Valerică, un băiat care a performat (Valentin Preda - n.r.) şi care e apreciat de la prim ministru până la ultimul parlamentar pentru aceste 6 luni şi, evident, Turismul. Nu cred că despre turism, după 12 ani în care m-am ocupat, poate să vină altcineva din România că ar fi în stare să facă mai bine? Vrem secretar de stat, aici nu e cazul să fie ministru plin.


Persoana vizată este deocamdată surpriză. Cristian Bărhălescu s-ar putea să nu mai fie, nu s-a mişcat atât de iute pe cât ne aşteptam. Mă duc la Bucureşti şi o să vă spun. Persoana propusă de noi este din Constanţa şi cu experienţă în turism.”

„Totul e pe interese și pe bani în lumea asta”

După ce-a tranșat bucata lui din guvernare, Radu Mazăre a trecut la subiectul cooptării UDMR în actuala coaliție:

„Am spus foarte clar că, dacă ni-i bagă pe gât cei din Europa şi americanii şi ne condiţionează, atunci asta e, îi înghiţim. Dacă nu, nu văd de ce ar trebui să intre la guvernare. N-ar trebui să intre sub nicio formă, dacă sunt băgaţi cu forcepsul, asta e viaţa.

PNL ar ameninţa  cu retragerea? Păi ei au aceeaşi părere ca şi mine. Dar o să mă întâlnesc cu Dragnea şi îmi spune, uite ăla şi cu ăla, Barosso şi nu ştiu care, ne condiţionează, atunci sigur că interesul ţării şi al oamenilor care ar avea de suferit este mai presus decât oftica din noi că 7 ani ungurii l-au susţinut necondiţionat pe Băsescu.

Suntem o ţară foarte mică şi nu ne permitem să ni-i punem în cap nici pe americani nici parte din ţările importante din UE, pentru că totul e pe interes în lumea asta şi pe bani.”




Nicușor Constantinescu, președintele CJ Constanța, a declarat ca este „categoric împotriva cooptării UDMR la guvernare”.

Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu au plecat deja la Bucureşti pentru negocieri privind comonenţa guvernului.


 

 

 

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22