Averea Alinei Bica, fosta sefa a DIICOT, pusa sub sechestru de DNA

P.c. | 27.11.2014

Pe aceeași temă

Averea Alinei Bica a fost pusa sub sechestru de DNA, miercuri. Procurorii DNA  au pus sechestru asigurator pe bunurile mai multor invinuiti din dosarul fostei sefe a DIICOT, relateaza ziare.com


Procurorii au pus sechestru si pe averea fostei sefe a Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, Crinuta Dumitrean, dar si pe 32 de terenuri apartinand omului de afaceri Gheorghe Stelian "Stelu", anunta B1 TV.
 

Fosta sefa a DIICOT Alina Bica a fost arestata preventiv, sambata dimineata, printr-o decizie luata de instanta suprema.


Bica este acuzata de abuz in serviciu in legatura cu despagubiri aprobate in 2011 pentru Gheorghe Stelian, fiind vorba de un teren de 13 hectare din zona Plumbuita, supraevaluat cu 61 de milioane de euro. Sefa DIICOT era atunci secretar de stat in Ministerul Justitiei si membru al comisiei din ANRP care a aprobat despagubirile.

 

CITITI SI: Alina Bica si-a dat DEMISIA de la sefia DIICOT si din functia de MAGISTRAT


In acelasi dosar, a fost arestata preventiv si fosta sefa a ANRP, Crinuta Dumitrean, impreuna cu mai multi fosti membri ai Comisiei Centrale din cadrul institutiei in care se dadeau deciziile de aprobare a restituirilor si a sumelor aferente.


In acelasi dosar este urmarit penal, pentru abuz in serviciu, deputatul UDMR Marko Attila, si el membru al comisiei care a acordat despagubirile, procurorii DNA cerand Camerei Deputatilor aviz pentru arestarea acestuia.


De abuz in serviciu este acuzat si un alt membru al comisiei, Sergiu Diacomatu, fost membru PMP, numit in ianuarie presedintele PNL Sector 1, in cazul caruia procurorii anticoruptie au dispus masura controlului judiciar.



Totodata, in documentele DNA se mai arata ca omul de afaceri Dorin Cocos, fostul sot al Elenei Udrea, ar fi cerut 10 milioane de euro pentru a interveni "pe langa factori de decizie din cadrul ANRP" in vederea solutionarii dosarului lui Gheorghe Stelian. 

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22