Autoritatea Electorala modifica procedura de votare in diaspora

T.d. | 02.08.2015

Pe aceeași temă

Romanii din afara granitelor vor putea vota cat mai aproape de domiciliu dupa ce Autoritatea Electorala Permanenta a decis extinderea Registrului Electoral si pentru cetatenii din Diaspora.

Extinderea Registrului Electoral pentru romanii din diaspora face parte dintr-un contract-cadru multianual, care se intinde pe patru ani si care prevede, de asemenea, intretinerea si modernizarea Registrului Electoral, valoarea estimativa a proiectului publicat, miercuri, de AEP in Sistemul Electronic de Achizitii Publice fiind de 8,4 milioane de euro, cu TVA inclusa, potrivit HotNews.

"Este vorba despre achizitia unui contract-cadru multianual care se intinde pe patru ani. Contine un numar de cinci contracte subsecvente, care sunt fiecare bugetate, incepand cu anul acesta.

Noi am reusit sa prindem in buget, anul acesta, o suma de aproape doua milioane de euro, TVA inclusa, urmand de vazut daca Guvernul va aloca in anii urmatori fondurile necesare pentru celelalte contracte subsecvente", a afirmat purtatorul de cuvant al Autoritatii Electorale Permanente, Marian Muhulet.

"Ne dorim ca, in baza modificarilor legislative operate recent, care prevad ca, daca un numar de cetateni romani - 100 de cetateni limita stabilita pentru alegerea Parlamentului - doresc sa li se infiinteze o sectie de votare, acestia pot completa o cerere, urmand ca, in baza cererilor facute de ei, sa se intocmeasca o lista permanenta, asa cum exista si in sectiile de votare din Romania", a continuat Muhulet.

Ca urmare a extinderii Registrului Electoral si pentru diaspora, romanii cu domiciliul sau resedinta in strainatate vor putea sa inainteze catre AEP cereri, urmand ca acestia sa poata vota la sectiile care se vor infiinta, in apropierea adresei pe care au comunicat-o AEP.

Cei care aleg, insa, sa nu dea date despre locul in care doresc sa-si exercite dreptul de vot, vor vota in continuare pe listele suplimentare, la misiunile diplomatice ale Romaniei din strainatate.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22