Australia impune noi sanctiuni Rusiei

P.c. | 02.09.2014

Pe aceeași temă

Australia a decis sa impuna noi sanctiuni Rusiei, pe care o acuza de agresiuni impotriva Ucrainei si de sustinerea separatistilor din estul tarii. Sanctiuni presupun restrictionarea exporturilor de arme, precum si a accesului bancilor detinute de statul rus pe piata de capital australiana, relateaza ziare.com


"Pana acum, cel putin 2.500 de oameni si-au pierdut viata in acest conflict. Haideti sa fim clari in legatura cu ce se intampla aici. Rusia a inceput (criza - n.red.) si tot Rusia trebuie sa fie trasa la raspundere pentru pierderea atator vieti", a declarat premierul australian Tony Abbott, intr-o sedinta a Parlamentului.
 

El a adaugat apoi ca Australia va ridica nivelul sanctiunilor la cel al masurilor luate de Uniunea Europeana.
 

CITITI SI: UE pregăteşte NOI SANCTIUNI şi dă Rusiei termen o săptămână să înceteze acţiunile în Ucraina

 

Statele UE si SUA au impus sanctiuni economice din ce in ce mai dure impotriva Rusiei, prima runda venind la scurt timp dupa ce Moscova a anexat peninsula Crimeea, in luna martie.


De asemenea, liderii europeni au decis sambata sa recurga la sanctiuni si mai dure, masura fiind sustinuta de Statele Unite, care pregateste miscari similare, intr-o incercare de a actiona intr-un efort comun cu UE.
 

Noile sanctiuni vin dupa ce Kievul a acuzat Moscova ca a invadat cu trupe militare Ucraina, insa pare ca aceste masuri, care deterioreaza economia Rusia, nu schimba modul de a face politica al lui Vladimir Putin, in continuare agresiv la adresa Ucrainei. 

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22