AUDIO Cherif Kouachi si Amedy Coulibaly, declaratii pentru BFMTV: Actiunile lor au fost SINCRONIZATE. KOUACHI, finantat de imamul Anwar al Awlaki. COULIBALY, de STATUL ISLAMIC

P.c. | 09.01.2015

Pe aceeași temă

Cherif Kouachi, unul dintre ucigasii de la Charlie Hebdo si Amedy Coulibaly, teroristul de la Porte de Vincennes, au discutat telefonic, in cursul diminetii, cu postul de televiziune BFMTV, care nu a difuzat informatia pana la finalul crizei ostaticilor. Cei doi au revendicat actiunile teroriste iar unul dintre ei a afirmat ca acestea au fost sincronizate, relateaza Hotnews.


Unul dintre ucigasii de la Charlie Hebdo, Cherif Kouachi, contactat telefonic vineri dimineata de BFMTV, afirma ca este finantat de catre imamul Anwar al Awlaki si care are o misiune din partea "Al Qaida din Yemen". "Suntem aparatorii profetului", a spus el. 

 

Ascultati interviul cu Cherif Kouachi:

 

 

Amedy Coulibaly, teroristul de la Porte de Vincennes, a sunat la BFMTV cu 15 ore inainte de luarea de ostatici. Acesta a afirmat ca s-a "sincronizat" cu ucigasii de la Charlie: "Ei, Charlie Hebdo, eu politistii", a spus Amedy Coulibaly. Amedy Coulibaly a mai declarat pentru BFMTV ca apartine gruparii Statul Islamic.

 

CITITI SI: ATENTAT FRANTA Toti cei trei TERORISTI au fost UCISI. REUTERS: 4 OSTATICI MORTI in asaltul de la MAGAZIN

 

La inceputul diminetii, fratii Kouachi, autorii atacului de la redactia Charlie Hebdo, s-au ascuns intr-o tipografie din Dammartin-en-Goele in Seine-et-Marne.

Cateva ore mai tarziu,  Amedy Coulibaly a luat mai multi ostatici intr-un magazin evreiesc din Porte de Vincennes, la iesirea din Paris.

Cei doi presupusi atentatori de la Charlie Hebdo, fratii Said si Cherif Kouachi, care se ascundeau intr-o tipografie la Dammartin, sunt morti, relateaza AFP.  Surse apropiate anchetei au declarat pentru France Presse ca ostaticul luat de acestia a fost salvat si este teafar. Ulterior, surse au declarat pentru Le Monde ca si Amedy Coulibaly, care luase ostatici intr-un magazin evreiesc din porte de Vincennes, a fost ucis. Politia declansase asaltul aproape concomitent.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22