Audieri in dosarul FRAUDARII referendumului din 2012. 140 de martori, adusi cu autocarul. Livia Stanciu (ICCJ): Audierile vor fi SCURTE si SINTETICE

T.d. | 24.10.2014

Pe aceeași temă

Peste 140 de persoane din judeţele Gorj şi Vrancea au fost aduse cu autocarele, vineri, în Capitală, pentru a fi audiate ca martori în dosarul privind fraude la referendumul din 2012, în care este judecat si vicepremierul Liviu Dragnea alaturi de alte peste 70 de persoane. Aducerea acestora în Capitală la termenul de vineri al dosarului referendumului a fost decisă de instanţă în 3 octombrie, pentru a da declaraţii despre participarea lor la referendumul din 2012, în condiţiile în care apar pe liste că au votat. Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, a afirmat ca transportarea celor 140 de martori a respectat procedura penala si ca “audierile vor fi scurte si sintetice”.

Preşedinta Curţii Supreme a mai explicat că toţi martorii vor fi duşi înapoi tot cu autocarele. Judecătorii care deliberează în dosarul lui Dragnea au dispus aducerea acestor martori pentru că, deşi au fost citaţi, nu s-au prezentat la instanţă, potrivit Gandul.

Am întrebat şi eu şi mi s-a explicat că audierile vor fi scurte şi sintetice. Completul a evaluat că audierile se pot realiza astăzi şi a facut o evaluare a timpului necesar pentru audierea fiecărui martor. Martorii au fost citaţi pe intervale orare, iar inspectoratele de poliţie au fost înştiinţate ca ei să fie aduşi în anumite intervale orare”, a declarat Livia Stanciu, preşedinta Curţii Supreme

La termenul din 3 octombrie, judecătorii instanţei supreme au stabilit ca în 24 octombrie să fie audiaţi toţi martorii, pentru că mulţi dintre aceştia sunt persoane în vârstă sau cu probleme grave de sănătate, care nu ar trebui "puse pe drumuri" în perioada rece a anului.

Şi la acel termen au fost audiaţi martori, mulţi dintre aceştia fiind persoane vârstnice, cu probleme de sănătate. Instanţa nu a putut lua declaraţia a doi martori care au probleme cu auzul şi nici pe cea a unei vârstnice care s-a simţit rău în sala de judecată.

În aceste condiţii, preşedintele completului de judecată a stabilit ca la următorul termen să fie chemaţi toţi martorii care au mai rămas de audiat în acest caz, astfel încât să nu se creeze vreo situaţie în care persoane vârstnice sau bolnave "să fie puse pe drumuri în toiul iernii".

În acest dosar Liviu Dragnea şi alte 70 de persoane sunt acuzate că au fraudat referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Băsescu din 2012.

Pana la acest moment  au fost audiaţi martorii din judeţele Teleorman şi Vrancea  citaţi în dosarul privind fraude la referendumul din 2012, urmând ca în instanţă să dea declaraţii şi persoane din Gorj, care au fost aduse cu trei autocare.

Şedinţa de judecată a început în jurul orei 09.00, iar primii martori care au dat declaraţii au fost cei din Teleorman şi Vrancea. Din judeţul Vrancea au fost citate să dea declaraţii în dosarul referendumului 81 de persoane, dintre care 42, din localitatea Suraia, au fost aduse cu mandat de aducere.

Din judeţul Teleorman au fost citate să dea declaraţii vineri 46 de persoane. La finalul audierilor, persoanele din Vrancea şi Teleorman s-au urcat în autobuzele care i-au adus în Capitală şi au plecat spre localităţile de domiciliu.

CITESTE SI:

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22