Atat PSD, cat si PNL sunt impotriva schimbarii legii privind votul in diaspora, sustine Partidul Miscarea Populara

T.d. | 03.08.2015

Pe aceeași temă

Atat Partidul Social Democrat, cat si Partidul National Liberal sunt impotriva schimbarii legii privind votul romanilor din diaspora, sustine Partidul Miscarea Populara.

"Partidul Național Liberal și Partidul Social Democrat mimează preocuparea față de introducerea votului prin corespondență. În realitate, ambele partide sunt împotriva schimbării legii care ar putea permite celor patru milioane de români de peste hotare să poată vota în condiții decente, așa cum votează cetățenii altor state ale Uniunii Europene", transmite PMP intr-un comunicat citat de Digi24.

Potrivit sursei citate, in decembrie 2014 atat PSD, cat si PNL au respins legea votului prin corespondenta. Mai mult, initiativele legislative pe aceasta tema ale presedintelui PMP Eugen Tomac inca nu au fost luate in discutie.

"În data de 4 martie a acestui an, domnul deputat Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară, a depus în Parlament din nou legea votului prin corespondență și legea votului electronic, ambele inițiative fiind de șase luni în Comisia comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru elaborarea propunerilor legislative privind legile electorale, a propunerilor legislative privind modificarea Legii partidelor politice și a Legii privind finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale.

CITESTE SI: Gabriela Firea (PSD): Avem timp in sesiunea parlamentara din toamna sa gasim o solutie pentru legea votului prin corespondenta, daca liberalii se pun de acord

Din luna martie și până în prezent, Comisia creată special pentru modificarea legislației în ceea ce privește organizarea alegerilor nu a organizat nici măcar o dezbatere pe marginea celor două inițiative și nici nu a comunicat vreun punct de vedere oficial față de acest demers", argumenteaza PMP.

Formatiunea mai arata ca liberalii si social-democratii urmaresc “tergiversarea acestui proiect de lege care este in beneficiul romanilor, dar nu si al acestor partide vechi si rigide”.

"Între dreptul tuturor cetățenilor români de a-și alege prin vot conducătorii și interesele meschine ale celor două partide, PNL și PSD, s-a optat pentru interesele de partid. Credem că românii din diaspora vor înțelege și trata cum se cuvine această opțiune", conchide sursa citata.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22