ASUR protesteaza fata de `cadourile` facute de Guvern Bisericii: Guvernantii actuali ignora criza din sistemul sanitar, pentru a imbogati Biserica

F.m. | 28.12.2013

Pe aceeași temă

Asociatia Secular-Umanista din Romania critica alocarile bugetare facute de Guvern in favoarea Bisericii Ortodoxe Romane, in conditiile in care Executivul ar ignora criza din sistemul sanitar. 

Intr-un comunicat remis vineri catre HotNews.ro, organizatia non-guvernamentala aminteste ca duminica, 29 decembrie 2013, se implinesc 150 de ani de la adoptarea legii de secularizare a averilor manastiresti. 

Cu aceasta ocazie, Asociatia Secular-Umanista din Romania "atrage atentia asupra principiilor secularismului si a importantei apararii acestora in societatea romaneasca" si indeamna publicul la o "Zi de Actiune Laica". 

"Astazi, prioritatile politicienilor sunt cu totul altele. Biserica a primit la ultima sedinta de Guvern 10 milioane de lei, in plus fata de cele 20 de milioane deja alocate pe 11 decembrie. De asemenea, pe 18 decembrie, BOR a primit in administrare printr-o ordonanta de urgenta si Complexul hotelier "Bradul" din Covasna (hotel, restaurant, baza de tratament, teren de sport, parc amenajat, izvor de ape minerale), impreuna cu 2.3 hectare de teren", reclama asociatia.

La randul sau, vicepresedintele ONG-ului, Toma Patrascu, cere cultelor religioase din Romania sa se autofinanteze in loc sa primeasca fonduri de la Guvern. 

 "Alexandru Ioan Cuza a folosit averile manastiresti pentru intretinerea scolilor si spitalelor, dar guvernantii actuali ignora criza din sistemul sanitar pentru a imbogati Biserica. Trebuie sa le trimitem un mesaj clar: Vrem spitale, nu catedrale! Vrem o Romanie laica! Cultele religioase trebuie sa se autofinanteze din contributiile voluntare ale credinciosilor!", a declarat Toma Patrascu, vice-presedintele Asociatiei Secular-Umanista din Romania", spune Patrascu, citat de comunicatul asociatiei. 

Pe 29 decembrie, organizatia ii invita pe romani sa scrie mesaje pro-laicitate pe panouri si sa se fotografieze alaturi de ele in fata unei institutii publice, cum ar fi Parlamentul, un consiliu judetean sau o primarie. 

Protestatarii respectivi sunt rugati sa publice apoi fotografiile pe conturile lor de pe retelele sociale si pe pagina de Facebook a evenimentului,https://www.facebook.com/events/187590848102898.

De asemenea, romanii sunt invitati sa-si tipareasca si sa-si afiseze mesajele la intrarea in blocul in care locuiesc sau, daca merg cu masina in oras, sa le expuna pe luneta automobilului, intr-un loc vizibil.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22