ASTA E CHIAR CULMEA!

Dragos Paul Aligica 12.12.2012

De același autor

Citesc cu stupoare ca o importanta figura din mass-media, prezenta constanta pe prima linie a jurnalismului romanesc de vreo 22 de ani, este indignata de ce vede in Parlament, de rezultatul grotesc al alegerilor, de nivelul de degradare sociala monstruoasa reflectata de compozitiaacestuia.

Citesc si nu-mi vine sa cred. Asta e chiar culmea! Omul acesta isi reneaga munca de o viata.

De 22 de ani, sistematic, zi de zi, seara de seara, editorial cu editorial a muncit cu o tenacitate remarcabila pentru a aduce lucrurile aici. A facut o cariera, a mancat o paine, si-a creat o notorietate din nimic altceva decat alimentarea si exploatarea cu sistem in regim personal a unui populism rudimentar si mercantil, calibrat in fiecare moment important al vietii publice la cel mai mic numitor comun al opiniei publice romanesti.

Iar acum, cand are in fata in sfarsit in Parlament un corp reprezentativ pe masura exacta a acestui numitor, cand, in sfarsit, situatia pentru care a curatat tenace terenul an dupa an, se materializeaza la nivelul intregii societati romanesti, omul se dezice brusc. Nu-si mai recunoaste opera.

Hai ca ar fi chiar culmea sa asistam si la circul asta. Omul nostru tunand si fulgerand la TV impotriva “astora” de la Putere si degradarii in care am ajuns ca societate. Iar publicul sau, -adica exact votantii “astora”- vibrand indignat cu gura cascata la vituperatiile lui. Care va sa zica nu se mai poate ca astia, clasa politica nenorocita, sa-si bata joc asa de Popor.

Poporul e stupefiat, Poporul se sufoca de indignare alaturi de Vocea Sa, Constiinta Sa Morala televizata. Auzi, Parlament de 588,8 de membri unul si unul, alesi in siajul celei mai populiste si iresponsabile retorici! Auzi, legislativ de rude, amante, infractori, penali, turnatori, escroci si psihopati! Cum e posibil asa ceva?!

Chiar asa: Cum?!

Intr-un anumit sens, daca tot am ajuns pana aici, ar fi si pacat sa nu vedem si faza asta ultima. Acest circ apoteotic. Merita. Este incununarea a 22 de ani de jurnalism, retorica publica si analiza politica in Romania, asa cum au fost practicate acestea de “marile figuri” ale mass-media din tara, precum omul nostru.

Bomboana pe coliva, ca sa spunem asa, folosind un artificiu stilistic si un vocabular specific registrului in care opereaza aceste “figuri”. Si evident, pozitionandu-ne strategic pe lungimea de unda a publicului de profil, care intelege bine si rezoneaza profund si pozitiv la orice fel de aluzie si trimitere la activitatile si produsele de gen.

Jurnalism tare si de calitate, sa stii sa te relationezi cu Poporul, folosind aluziile si cuvintele adecvate, la momentul adecvat! Maiestrie, taticu.

Si noi putem, daca vrem. Dar nu vrem. Asta e diferenta. Mare.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22