Armistitiul din Ucraina incepe sa functioneze, armamentul greu este pe punctul de a fi eliminat

A.g | 24.02.2015

Pe aceeași temă

Militiile din Republica Populara Donetsk au inceput retragerea aramentului din regiune a informat Eduard Basurin, purtator de cuvant al Apararii din Donetsk.

 

Incepand cu ora 9.00 unitatile au continuat retragerea de armament de pe linia de separatie din localitatile Donetsk, Telmanovo si Gorlovka, relateaza ziare.com

 

Armistitiul de la Minsk incheiat acum doua saptamani prevede ca armata ucrainiana si cele din provinciile Donetsk si Lugansk isi vor  retrage constant armamentul de pe liniile de front si de pe liniile de separatie.

 

In functie de actiunile Kievului vor fi retrase si armamentele de pe linia de separatie din republica Lugansk, informeaza reprezentantul separatistilor, Vladislav Deinego.
 

Moscova, Berlinul, Kievul si Parisul au denuntat incalcarile de la Minsk si au pus in aplicare in intelegerile de la Minsk din 12 februarie.
 

Pe data de 12 februarie s-a stabilit ca focul va inceta in tot estul Ucrainei, ca ambele formatiuni isi vor retrage armamentul greu din regiune, ramanand o zona tampon monitorizata de catre OSCE si pe langa acest lucru vor fi reluate procesele prin care vor fi eliberati prizonierii de razboi.

 

CITITI SIVladimir Putin, despre criza din Ucraina: Nimeni nu vrea un conflict armat la marginea Europei


Cu toate ca acest acord a insemnat cel putin la nivel politic incetarea focului si stabilizarea zonei atat prin retragere de armament cat si prin convenirea monitorizarii  a actiunilor in zona de catre Uniunea Europeana, Rusia a fost acuzata ca a furnizat in continuare armamanet si a sprijinit militiile separatiste.

 

La toate aceste acuze aduse de catre forul international, Rusia a negat orice fel de implicare in acest conflict sustinand ca este un conflict ce tine de principi autodeterministe.

CITITI SIPresedintele Ucrainei denunta ACTUL JOSNIC privind anexarea peninsulei Crimeea de Federatia Rusa: Vom recupera teritoriul temporar ocupat

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22