Antonescu: Schimbarea lui Patapievici e o prioritate pentru ca e un propagandist de 2 lei

Fara Autor | 16.06.2012

Pe aceeași temă

Presedintele PNL, Crin Antonescu, spune ca schimbarea lui Horia Roman Patapievici din fruntea Institutului Cultural Roman e o prioritate a Romaniei, intrucat acesta era un propagandist al fostei Puteri.

"Aud pedelisti ca 'e criza, asta era prioritatea tarii?' Da, asta era prioritatea tarii. In momentul in care propagandisti de 2 lei au fost cocotati in fruntea unor institutii, pentru a improsca cu noroi, a face propaganda, da", a declarat Antonescu, vineri seara, la Antena 3.

El a catalogat trecerea ICR in subordinea Senatului, dupa ce fusese subordonat Presedintiei, ca "absolut nimerita".

Antonescu a spus ca "propagandistii" nu vor mai primi bani de la Guvernul USL ca sa-i laude.

Guvernul a modificat Legea de functionare a Institutului Cultural Roman permitand inclusiv schimbarea lui Horia-Roman Patapievici de la conducerea institutiei in maximum doua saptamani, pana la sfarsitul lunii iunie, acesta urmand sa fie revocat din functie prin hotarare aprobata in plenul Senatului.

Prin ordonanta de urgenta aprobata in ultima sedinta, Guvernul a decis ca, in termen de maximum 15 zile, plenul Senatului va numi atat conducerea operativa a Institutului, care va trece astfel sub control parlamentar, cat si membrii Consiliului de conducere.

Conducerea operativa a Institutului va fi asigurata de un presedinte, cu rang de secretar de stat, ajutat de doi vicepresedinti, numiti si revocati in/din functie de plenul Senatului, cu votul majoritatii senatorilor prezenti, la propunerea Biroului Permanent al Senatului. Mandatul vicepresedintilor va fi de patru ani, cu posibilitatea reinnoirii.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22