ANI sesizeaza DNA in privinta unui posibil CONFLICT DE INTERESE, in cazul lui Radu Mazare. Primarul din Constanta ar fi acordat ILEGAL contracte de 4,6 MILIOANE EURO

T.d. | 08.12.2014

Pe aceeași temă

Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Direcția Națională Anticorupție cu privire la posibila săvârșire de către Radu Mazăre, primarul municipiului Constanța, a infracțiunii de conflict de interese. Mazare ar fi acordat in mod ilegal contracte in valoare de aproape 4,6 milioane de euro, scrie stiripesurse.ro.

"Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie cu privire la posibila săvârşire de către Radu Ştefan Mazăre, primar al Municipiului Constanţa, a infracţiunii de conflict de interese, întrucât, în calitate de reprezentant al Municipiului Constanţa, a semnat cinci contracte şi un acord cadru (cu cinci contracte subsecvente), încheiate între Primăria Constanţa şi două societăţi comerciale (SC Conpress Holding SRLşi SC Soti Cable Neptun SRL) care îl au ca asociat pe Strutinsky Sorin Gabriel, persoană cu care Radu Ştefan Mazăre se află în relaţii comerciale în alte opt societăţi comerciale", arată ANI, într-un comunicat de presă transmis luni presei, potrivit Gandul.

Potrivit unor surse, Radu Mazăre şi Sorin Gabriel Strutinsky sunt asociaţi în opt firme, respectiv: SC Alliance Qwest Company SA, SC Comtex SA, SC Conpress Group SRL, SC Eurosantis Com Invest SA, SC Ideea Contrast SRL, SC Sigma Trading SRL, SC Silk Estate SA şi SC Xenoti SRL.

ANI a mai stabilit că primarul Radu Mazăre a aprobat, în urma procedurii de selecţie a ofertelor, raportul de atribuire a contractului de finanţare din fonduri nerambursabile pentru susţinerea spectacolelor care au fost organizate cu ocazia evenimentului "Sărbători de Iarnă - Orăşelul Copiilor 2013, încheiat între Primăria Constanţa şi SC Soti Cable Neptun SRL".

Valoarea totală a contractelor acordate celor două societăţi comerciale este de 20.621.572, 49 lei, fără TVA (aproximativ 4.580.000 de euro).
 

Baronul Nicusor Constantinescu, implicat

Pentru atribuirea unui contract, Mazăre ar fi fost ajutat de președintele CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, scrie Romania Libera.

În raportul ANI este relatat modul în care Mazăre a fost ajutat de Nicușor Constantinescu pentru a dirija un contract către firma Conpress Holding. ANI invocă drept probe documentele Primăriei Constanța. Ar fi vorba de "Contract de prestări servicii privind serviciul de pază a bunurilor publice și private aparținând municipiului Constanta nr. 168268/14.11.2008"  pentru perioada 01.12.2008-20.11.2011, în valoare de 4.733.568 lei fără TVA. O clauză prevedea posibilitatea prelungirii acestui contract.

CONPRESS HOLDING S.R.L a câștigat licitația deoarece celălalt ofertant, care a achiziționat și caietul de sarcini, s-a retras.  Ofertantul care s-a retras era societatea Direcția de Pază a Județului Constanța, reprezentată legal atunci de către  președintele CJ Constanța, Nicușor Constantinescu. Firma lui Strutinsky a rămas singura ofertantă și a câștigat contractul de peste 4,7 milioane de lei fără TVA ( peste un milion de euro).

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22