ANI: Presedintele Autoritatii de Reglementare in Energie, Niculae Havrilet, in INCOMPATIBILITATE

T.d. | 27.02.2015

Pe aceeași temă

Agentia Nationala de Integritate (ANI) l-a gasit pe presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Niculae Havrilet, in incompatibilitate. Potrivit ANI, este vorba despre faptul ca Havrilet a detinut simultan functia de sef al ANRE si cea de director general al unei societati ce activeaza in sectorul energetic.

Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către HAVRILEȚ NICULAE, Președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (A.N.R.E.), întrucât, începând cu data de 06 iunie 2012, deține, simultan cu funcția de Președinte cu rang de Secretar de Stat al A.N.R.E., și funcția de Director general al S.C. GASCOP S.R.L., societate al cărei obiect de activitate se desfășoară în sectorul energiei electrice, termice şi al gazelor naturale, ori în orice alte domenii care se află în competenţa A.N.R.E.”, arata Agentia, intr-un comunicat.

ANI arata ca, “potrivit art. 4, pct. 34 din Legea nr. 160/2012, .

ANI sustine ca Havrilet se face vinovat si de o alta incalcare a legii.

Este vorba despredispozițiile art. 84, alin. (2) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora , se mai arata in comunicat.

ANI arata ca Niculae Havrilet a fost informat despre situatia sa.
 

Cine este Niculae Havrilet

Niculae Havrileţ a fost vicepreşedintele PNL Târgu Mureş şi consilier local în acelaşi oraş. El este acţionar la o firmă din domeniul gazelor naturale - SC Gascop SRL, cu 90% din acţiuni, şi SC Hanigas SRL, cu 100%, dar şi la Nexte Bank, cu o valoare a acţiunilor de 1.200 de lei, membru Club Rotary Mureş şi membru Agenda 2009, potrivit Gandul.

Totodată, la data numirii în funcţie era vicepreşedinte la Uniunea Naţională a Patronatelor din România, secretar la Asociaţia Profesională din Domeniul Gazelor Naturale, membru în Comitetul Consultativ al ANRE, şi beneficiarul unor contracte încheiate între SC Gascop SRL şi E. On Gaz Distribuţie, respectiv Transgaz Mediaş, în urma unei licitaţii publice pentru prestări servicii, în valoare de 198.920 de lei, în 2011.

În 2005, Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat că mai mulţi înalţi funcţionari publici de la Agenţia Domeniilor Statului şi de la Ministerul Agriculturii sunt urmăriţi penal pentru privatizarea frauduloasă a Vitipomicola Sâmbureşti Olt. Printre aceştia se număra şi Havrileţ, care la data comiterii faptei, în luna august 2000, era preşedintele Agenţiei Domeniilor Statului.

El se afla la conducerea instituţiei din iunie 2012, când l-a înlocuit pe Iulius Dan Plaveti, demis de premierul Victor Ponta.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22