Angela Merkel, despre perspectiva unei zone de liber schimb care sa cuprinda si Rusia

M. B. | 18.04.2015

Pe aceeași temă

Cancelarul federal german Angela Merkel a declarat vineri că nu exclude posibilitatea creării, în perspectivă, a unei ample zone de liber schimb care să includă și Rusia, informează Agerpres, citând Deutsche Welle.

 

"În perspectivă, vedem posibilă înființarea unei ample zone de liber schimb, inclusiv cu Rusia", a declarat cancelarul federal al Germaniei. "Pas cu pas, încercăm să ne apropiem de spațiul economic comun - după cum a spus odată Vladimir Putin - care să se întindă de la Vladivostok la Lisabona", a adăugat Angela Merkel.

 

Potrivit Merkel, la ora actuală între Germania și Rusia există probleme de ordin politic, care trebuie soluționate însă prin intermediul discuțiilor politice.

 

Despre un “spaţiu economic comun, de la Lisabona şi până la Vladivostok” s-a vorbit în ianuarie 2014, la summitului UE – Rusia desfăşurat la Bruxelles. Era înainte ca Victor Ianukovici să fugă din Ucraina, iar Putin declara atunci Rusia nu se va amesteca în criza politică din Ucraina: “Rusia nu se va implica în această criză. Cred că poporul ucrainean este capabil să rezolve problemele prin mijloace proprii”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22