Americanii sarbatoresc astazi Ziua Nationala: Nu exista provocare pe care sa nu o rezolvam, a spus presedintele Barack Obama. Vladimir Putin vrea dialog. Vezi mesajele politicienilor romani

T.d. | 04.07.2015

Pe aceeași temă

“Nu exista nimic ceea ce sa nu putem face”, a spus presedintele Barack Obama cu ocazia Zilei Nationale a Statelor Unite ale Americii.

Ziua de 4 iulie este sarbatorita drept Ziua Nationala a americanilor, atat pe teritoriul SUA, cat si oriunde pe glob. Cu aceasta ocazie, atat liderul american, cat si principalii factori politici romani au lansat mesaje cu ocazia celebrarii zilei de 4 iulie.

Lupta cu recesiunea economica a fost dificila. E dificil sa construiesti o economie si mai competitiva. Dar ultimii sapte ani trebuie sa ne reaminteasca faptul ca nu este nimic ceea ce ‪America nu ar putea face.

 

 

Lupta cu recesiunea economica a fost dificila. E greu sa construiesti o economie si mai competitiva. Dar ultimii sapte...

Posted by U.S. Embassy Bucharest on Saturday, July 4, 2015

 

Nu exista nicio provocare pe care sa nu o rezolvam. Exista americani care dovedesc acest lucru in fiecare zi. Nu exista nimic ceea ce sa nu putem face, a repetat Presedintele ‎Obama, urand americanilor un ‪4 iulie fericit”, transmite Ambasada Statelor Unite la Bucuresti.


Un mesaj asteptat, in contextul geopolitic actual, a venit si de la Moscova, de unde presedintele rus Vladimir Putin a subliniat importanta relatiilor bilaterale ruso-americane.

“Un factor-cheie”, asa a descris sambata Putin relatiile dintre Washington si Moscova, “pentru asigurarea stabilitatii si securitatii in lume, in pofida diferendelor actuale”, a transmis liderul de la Kremlin.

Relatiile dintre SUA si Federatia Rusa se afla la cea la joasa cota de incredere de la finalul Razboiului Rece si caderea Cortinei de Fier in Europa de Est. Americanii, alaturi de Uniunea Europeana, acuza Moscova de implicare militara activa in estul separatist al Ucrainei.

Occidentul condamna, de asemenea, anexarea peninsulei Crimeea de la Ucraina, fapt ce incalca dreptul international.

Astazi, intr-o telegrama data publicitatii de Kremlin, Vladimir Putin transmite ca “Rusia si Statele Unite ale Americii sunt capabile sa gaseasca solutii la problemele internationale cele mai dificile si sa contracareze in maniera eficace amenintarile si provocarile din lume”, potrivit Agerpres.


Si la Bucuresti, liderii politici au salutat Ziua Nationala a Americii. Premierul interimar Gabriel Oprea a transmis un mesaj de felicitare cu aceasta ocazie.

In numele Guvernului Romaniei, adresez poporului american, cu ocazia Zilei Independentei Statelor Unite ale Americii, cele mai calduroase felicitari, insotite de reiterarea atasamentului nostru fata de valorile fundamentale ale democratiei pe care tarile noastre le impartasesc”, puncteaza prim-ministrul interimar.


Si liderul principalului partid de Opozitie, PNL, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Nationale a SUA.

Intr-un mesaj postat pe Facebook, copresedintele liberalilor Alina Gorghiu arata ca:

“Statele Unite ale Americii reprezintă cea mai importantă democrație a lumii și un aliat de nădejde pentru România. Exemplul SUA, care de peste două secole oferă americanilor șansa la libertate și prosperitate, a atras admirația multor națiuni și a constituit o sursă de inspirație pentru toți prietenii democrației”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22