Ambasadorul rus la NATO: Sistemele antiracheta din Romania si Polonia vor afecta serios securitatea militara a Europei

P.c. | 01.03.2015

Pe aceeași temă

Alexander Grusko, ambasadorul Rusiei la NATO a declarat ca securitatea militara a Europei va fi afectata de amplasarea unui scut anti-racheta in Romania si Polonia. Grusko a subliniat faptul ca Rusia va evalua independent felul in care acumularea de forte NATO in estul continentului afecteaza securitatea sa, relateaza Sputnik, conform ziare.com


"La momentul respectiv nu am primit un raspuns la propunerile noastre privind dezvoltarea in comun a definitiei termenului 'forte de lupta semnificative'. In astfel de conditii, vom decide independent cat de 'semnificativa' este acumularea de forte NATO in est, in raport la securitatea noastra. Nu avem dubii ca amplasarea bazelor antiracheta in Polonia si Romania poate afecta serios securitatea militara si nu are ca scop crearea unei Europe stabile, pasnice si unite", a spus acesta.
 

CITITI SI: Dmitri Rogozin, vicepremierul rus: Scutul american antiracheta nu face fata rachetelor rusesti

 

Trimisul Rusiei a mai adaugat ca pentru Moscova actul fondator al relatiilor dintre Federatia Rusa si NATO "ramane unul din acordurile de baza ce recunoaste ca securitatea poate fi amplificata numai prin cooperare". Grusko a mai spus ca documentul "contine principiile fondatoare ale relatiilor NATO-Rusia, inclusiv principiul ca securitatea in comunitatea euro-atlantica este indivizibila".



Dupa ce Rusia a anexat peninsula ucraineana Crimeea, in martie anul trecut, si inceperea conflictului separatist in estul Ucrainei, NATO si-a sporit prezenta militara in apropiere de granitele Rusiei, mai arata sursa citata. 

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22