Ambasadorul roman la Budapesta, convocat la Ministerul maghiar de Externe, pentru a da explicatii privind declaratii facute luni de premierul Ponta

Fara Autor | 11.08.2015

Pe aceeași temă

Ambasadorul român la Budapesta, Victor Micula, a fost convocat de Ministerul ungar de Externe pentru a da explicații despre o declarație făcută luni seara de premierul Victor Ponta, care spunea că Ungaria "încearcă să provoace" România, scrie Agerpres.

 

Reamintim că MAE l-a convocat, luni dimineață, pe însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Ungariei la București, Nagy Karoly Zoltan, după declarațiile făcute de ambasadorul ungar, Zakonyi Botond, într-un interviu acordat României libere. Ambasadorul se află în concediu.

 

Ponta s-a referit luni seara, într-un interviu acordat Romania TV, la declarațiile ambasadorului Botond Zakonyi, spunând că, în opinia sa, guvernul maghiar dorește să provoace autoritățile române în contextul criticilor la care este supus de țările europene și de Statele Unite.

 

"Cred că Guvernul Ungariei, și ambasadorul face jocul guvernului, încearcă foarte tare să ne provoace. Ei în acest moment sunt criticați de toată Europa și de America pentru antisemitism, pentru revizionism, pentru prietenia cu Rusia, pentru gardul pe care îl fac împotriva imigranților și atunci încearcă o chestie: Hai să tragem și România în scandal. Eu nu vreau să fac chestia asta. Vreau să răspundă ei pentru ceea ce fac acolo. (...) Nu vreau să mă las provocat", a spus Ponta, citat De Romania TV.

 

Marți, secretarul de stat ungar Levente Magyar i-a solicitat ambasadorului român să explice “acuzațiile inacceptabile” pe care premierul le-a adus la adresa Ungariei. Acesta a mai declarat că izbucnirile Guvernului român la adresa Ungariei dăunează relației dintre cele două țări.

 

CITITI SI: Insarcinatul cu afaceri al Ungariei a fost convocat la Ministerul de Externe, dupa un interviu acordat de ambasador

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22