Ambasada SUA la Bucuresti, despre zborurile aviatiei militare rusesti: NATO este in stare de alerta

T.d. | 30.10.2014

Pe aceeași temă

Alianta Nord Atlantica (NATO) se afla in stare de alerta, dupa intensificarea prezentei mai multor avioane rusesti, inclusiv bombardiere, deasupra spatiului european in Marea Neagra, Marea Nordului si Marea Baltica, arata Ambasada SUA la Bucuresti, pe pagina oficiala de Facebook. Astfel, reprezentantii NATO vorbesc despre “o activitate neobisnuita a Rusiei”, fapt ce a impins mai multe tari membre la mobilizarea fortelor aeriene, potrivit Hotnews.

"NATO este in stare de alerta dupa ce mai multe avioane rusesti, inclusiv bombardiere, au zburat deasupra spatiului european in Marea Neagra, Marea Nordului si Marea Baltica. Reprezentantii Aliantei vorbesc despre o activitate neobisnuita a Rusiei. Mai multe tari membre #NATO si-au mobilizat fortele aeriene", scrie Ambasada SUA.

De altfel, NATO a anuntat, miercuri, ca a efectuat mai multe interventii aeriene in ultimele doua zile dupa ce a detectat o intensa activitate a aviatiei ruse in spatiul aerian european.

Aparate de zbor ale tarilor Aliantei au decolat din patru locuri diferite pentru misiuni de interceptare impotriva a patru grupuri de avioane militare ruse ce efectuau "manevre" in spatiile aeriene ale Marii Baltice, Marii Nordului si Marii Negre, a precizat NATO intr-un comunicat, cu privire la aceasta activitate "de amploare" si considerata "neobisnuita".
 

Cancelarul german nu este preocupat

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a declarat joi ca nu este deosebit de preocupata cu privire la recentele incursiuni ale aviatiei militare rusesti deasupra Oceanului Atlantic, a Marii Negre si a Marii Baltice, detectate de NATO, potrivit Agerpres.

Angela Merkel a amintit, în cadrul unei conferințe de presă cu premierul sloven Miro Cerar, că în ultimele luni s-a înregistrat o intensă activitate în materie de exerciții militare ruse.

Dar nu sunt preocupată într-un mod acut că are loc o încălcare de amploare a spațiului aerian”, a afirmat cancelarul german.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22