Alina Gorghiu: Victor Ponta nu isi poate asuma raspunderea pe Codul Fiscal. Disponibilitatea PNL pentru ideea de relaxare fiscala este maxima

P.c. | 20.07.2015

Pe aceeași temă

Alina Gorghiu, co-presedintele PNL, a declarat aseara, la Toplita, ca partidul sau cere o dezbatere argumentata in privinta noului Cod Fiscal si nu intelege isteria adusa de PSD in spatiul public cu privire la acest subiect. Gorghiu a mai precizat ca premierul Ponta nu isi poate asuma raspunderea in privinta Codului Fiscal deoarece acest lucru nu este constitutional, relateaza Hotnews.


"Nu inteleg toata aceasta isterie pe care PSD o aduce in spatiul public, pentru ca nici nu am ars Codul Fiscal, nici nu l-am bagat la gunoi, nici nu i-am rupt paginile, ci pur si simplu cerem o dezbatere argumentata si justificata, fara niciun fel de discurs demagogic sau populist de gen Syriza, pe care il practica astazi domnul Ponta, din pacate".

 

Gorghiu a mai declarat ca PNL asteapta de la Victor Ponta studiile si cifrele care sa justifice pachetul de masuri de relaxare fiscala, pentru a decide, in 3 august, in cadrul Biroului Politic, cum va vota acest document la sesiunea parlamentara extraordinara. "Discutia noastra, in functie de ce ne prezinta PSD, va fi in Biroul Politic din 3 august. Pozitia noastra va fi facuta publica in data de 3 august, in urma sedintei de birou, pentru ca pana atunci speram sa putem vedea din partea PSD o dovada de responsabilitate si de responsabilizare, de ce nu? Speram ca pana atunci argumentele care sa stea la baza acestei relaxari fiscale sa fie facute publice", a mai spus Alina Gorghiu.
 

CITITI Si: Alina Gorghiu: Premierul nu poate sa isi angajeze raspunderea pe noul Cod Fiscal deoarece nu exista un consens al forțelor politice

 

Alina Gorghiu a sustinut faptul ca PSD a adus in spatiul public o alta dezinformare, respectiv aceea ca Guvernul poate sa-si asume raspunderea pe Codul Fiscal, lucru despre care spune ca nu este constitutional. "Astazi am vazut o alta dezinformare adusa in spatiul public de colegii de la PSD ai d-lui Ponta si de domnul Ponta insusi care, inca o data se demonstreaza ca nu stie Constitutia si nu a citit jurisprudenta Curtii, a spus ca isi va asuma raspunderea pe Codul Fiscal. Sigur stiti la fel de bine ca si mine ca nu se poate acest lucru cata vreme un proiect legislativ este in circuit, dar Victor Ponta nu stie asta. De aceea, fac apel la cetatenii romani sa inteleaga ca nu orice spune Victor Ponta este realitate, multe lucruri sunt neconforme cu Constitutia dar, repet, disponibilitatea PNL pentru ideea de relaxare fiscala este maxima. Sa vina sa ne justifice ca nu se vor intoarce aceste masuri de relaxare fiscala impotriva romanilor si cu mare placere le vom sustine", a conchis Alina Gorghiu.

 

Victor Ponta: Masurile din noul Cod Fiscal pot fi adoptate prin OUG sau prin angajarea raspunderii

 

Premierul Victor Ponta a declarat, dupa ce presedintele Iohannis a hotarat sa nu promulge noul Cod Fiscal, ca Guvernul poate aplica masurile noului Cod prin ordonanta de urgenta sau prin angajarea raspunderii in fata Parlamentului, insa "era ideal sa existe un consens politic".

 

"Eu cred ca Parlamentul si noi, Guvernul, o sa incepem sa aplicam, fie prin ordonanta de urgenta, fie printr-o angajare a raspunderii aceste masuri, dar imaginea proasta ramane, oamenii de afaceri or sa spuna: iata, iar e razboi politic, mai bine ne tinem banii si mai vedem, nu-i bagam in Romania, ca nu e o tara de oameni seriosi", a continuat el.
 

CITITI SI: Presedintele Klaus Iohannis NU A PROMULGAT Codul Fiscal. Ponta: E o decizie pur politica, luata impotriva intereselor Romaniei

 

"Am solutii, miercuri pot sa adopt prin OUG...cum am adoptat reducerea TVA la alimente la 9%, pot sa adopt si cea cu 19% sau altceva, sau pot sa merg sa-mi angajez raspunderea si cu siguranta nu vor avea voturi pentru motiune de cenzura (...). Mijloace politice si constitutionale sigur ca avem, dar era ideal sa existe in acest domeniu al economiei si al fiscalitatii un consens politic, iar batalia politica sa o dam pe altceva, nu pe buzunarul romanilor", a mai spus el.

 

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, nu a promulgat Codul Fiscal, cerand Parlamentului sa-l reexamineze. Iohannis avertizeaza ca masurile cuprinse in noul Cod vor avea consecinte importante la nivelul mentinerii consolidarii fiscale si ca e nevoie de o atitudine echilibrata care sa nu genereze disfunctionalitati care, ulterior, sa necesite frecvente corectari de ordin legislativ.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22