Alina Gorghiu, presedintele PNL: Ar fi NEFIRESC si NEONORANT sa lasam PSD foarte mult la guvernare

T.d. | 19.12.2014

Pe aceeași temă

Ar fi “nefiresc si neonorant” ca PSD sa mai ramana la guvernare, considera noul presedinte al PNL, Alina Gorghiu. Sefa liberalilor subliniaza ca adversarii politici ai partidului raman social-democratii, potrivit Ziare.com.

"Sunt un om care nu vede razboaie peste tot, imi place ideea de consens politic, pe care incercam sa o consolidam. Cred ca adversarul politic al PNL ramane PSD si indepartarea PSD-ului de la putere e un obiectiv pe care ni-l propunem”, a declarat Gorghiu.

Liderul liberal a continuat: “(...) Din momentul in care Iohannis a castigat presedintia (...) ne dorim sa ajungem la guvernare. (...) Ar fi nefiresc si neonorant sa ii mai lasam foarte mult pe cei de la PSD sa guverneze”.

Gorghiu a mai aratat ca “orice zi in care PSD conduce Executivul Romaniei poate sa insemne pierderi majore pentru populatia din Romania. Da, trebuie gandit si discutat calendarul, se va discuta parghia parlamentara prin care se realizeaza", a declarat Alina Gorghiu, joi seara.

Alina Gorghiu a devenit, joi, prima femeie presedinte al Partidului National Libera. Sustinuta de noul presedinte ales Klaus Iohannis, Gorghiu a primit 38 de voturi in Biroul Politic National, in timp ce contracandidatul sau, Ludovic Orban, a atras 27 de voturi.

Gorghiu va ocupa, timp de doi ani, functia de co-presedinte al noului PNL, alaturi de liderul PDL Vasile Blaga.

De altfel, Blaga a avut o reactive publica la alegerea Alinei Gorghiu la sefia PNL.

Liderul PDL a salutat decizia si a subliniat ca, alaturi de Gorghiu, va fi realizata fuziunea PNL cu PDL si unificarea dreptei.

"Salut alegerea Alinei Gorghiu in functia de co-presedinte al marelui Partid National Liberal si sunt convins ca impreuna vom reusi sa atingem obiectivul curajos pe care ni l-am propus cu totii in urma cu jumatate de an: fuziunea deplina a PNL cu PDL si unificarea dreptei intr-o singura forta politica, puternica si determinata", se arata intr-un comunicat semnat de Blaga.

Vasile Blaga subliniaza ca, alaturi de Gorghiu, cu care va imparti functia de presedinte al noului PNL, va duce la implinire "proiectul de tara propus si sustinut de presedintele Klaus Iohannis".

CITESTE SI:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22