Alina Gorghiu (PNL): Cerem demisia Laurei Georgescu din CNA

T.d. | 02.07.2014

Pe aceeași temă

Liberalii cer demisia presedintelui Consiliului National al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, a declarat deputatul PNL Alina Gorghiu. Aceasta a adaugat ca “nu ar dauna” sesizarea institutiilor abilitate pentru a verifica activitatea acesteia. Declaratia vine in contextul inregistrarilor in care Laura Georgescu apare folosind un limbaj inacceptabil cu elevi de scoala primara sau in care afirma ca protejeaza anumite televiziuni si vorbeste despre “santaj”, informeaza Agerpres.

"Înțeleg că sunt niște fapte de corupție despre care are cunoștință grupul PP-DD. Eu, ca avocat, nu pot să mă pronunț dacă sunt sau nu fapte de corupție la mijloc. Ce pot să spun este că PNL, ieri (marți — n.r.), a cerut demisia acestei doamne, care are în mod clar lipsă câteva lucruri care definesc o persoană ce ocupă o funcție de demnitate — are un limbaj suburban, vorbește despre protejarea unor anumite trusturi de presă, despre traficarea de influență, lucruri inacceptabile. Nu văd cu ce ar putea să dăuneze o sesizare către instituțiile abilitate. Nu știu dacă DNA este cea abilitată, dar să se facă cercetări. Este un derapaj incredibil când vine vorba de șeful CNA, cel care ar trebui să sancționeze derapajele", a spus Alina Gorghiu.

CITESTE SI: VIDEO Noi INREGISTRARI degradante cu Laura GEORGESCU, preşedinta CNA: Tu mă pui, pe boul de Ghiţă şi pe România TV să-i ACOPAR şi tu nu profiţi. Vin şi te SANTAJEZ

Deputatul PP-DD Liliana Mincă a declarat, miercuri, că va sesiza DNA pentru a se pronunța dacă la CNA "s-au întreprins fapte de corupție" și a cerut demisia președintei Consiliului, Laura Georgescu, audiată miercuri la Comisia pentru cultură din Camera Deputaților.

"Colegii mei, cei 15 deputați ai PP-DD, vor sesiza DNA astăzi. DNA trebuie să ne spună dacă la CNA s-au întreprins fapte de corupție, întrucât ceea ce s-a vehiculat în ultima perioadă în mass-media nu demonstrează altceva decât că la CNA se întreprind fapte de corupție. Or, doar DNA poate să ne spună, într-adevăr, dacă acolo sunt fapte de corupție, dacă acele înregistrări audio-video sunt reale, dacă sunt rupte din context. Însă doamna președinte Laura Georgescu a spus foarte clar că acei termeni au fost folosiți, dar că au fost scoși din context", a afirmat miercuri Mincă.

Președinta CNA a fost audiată la Comisia pentru cultură din Camera Deputaților cu privire la conținutul unor convorbiri pe care le-ar fi purtat cu funcționari publici din CNA despre favorizarea unui post de televiziune.

Totodată, Laura Georgescu a fost audiată și pe tema unei sesizări venite din partea unor membri ai Consiliului referitor la limbajul folosit de aceasta în prezența unor elevi cu ocazia derulării proiectului "Școala Altfel".

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22