Alice Draghici a plins in direct la CNI

A.p. | 06.11.2008

Pe aceeași temă

Consiliul National de Integritate a decis joi sa-si asume cererea pe care Catalin Macovei, presedintele institutiei, a adresat-o Senatului, prin care solicita revocarea din functie a lui Alice Draghici.

Avocata Alice Draghici este acuzata ca a facut presiuni asupra inspectorilor de integritate pentru a bloca o ancheta care viza averea lui Serban Bradisteanu, fost senator PSD si sef de sectie la Spitalul de Urgenta Floreasca, si pe care il reprezinta in instanta. In plus, Alice Draghici este acuzata ca s-ar afla intr-o situatie de incompatibiltiate, datorata dublei posturi in care se gaseste, cea de avocata a lui Bradisteanu si membru in CNI.

Decizia CNI a fost luata cu sapte voturi „pentru“ si patru abtineri si este insotita de un amendament. „Cerem Senatului, in speta Comisiei Juridice, sa revoce mandatul numai daca gaseste motive si argumente in acest sens“.

Alice Draghici a tinut in fata Consiliului o reprezentantie de zile mari, a izbucnit in plins si a spus ca se „doreste cu orice pret“ eliminarea ei din CNI. „Nu m-am bucurat si nu ma voi bucura niciodata de esecurile ANI. Cei de aici sunt ca si copiii mei. Am multe defecte, o gura rea in primul rand, dar cu toate astea n-ati reusit sa ma faceti sa nu-mi placa de mine. Pedepsiti-ma“ a spus Draghici.

Aceasta este a doua solicitare pe care ANI o adreseaza Senatului, prima fiind, insa, respinsa. Cu acea ocazie, Norica Nicolai, presedinta Comisiei Juridice, sustinea ca Alice Draghici nu se afla intr-o situatie de incompatibilitate, fiind doar un caz „jenant“ pentru ANI.

In sedinta CNI, din luna octombrie, cand s-a decis sa nu se ceara revocarea din functie a lui Alice Draghici, printre cei care au votat impotriva s-a numarat si Tiberius Tanase, trimis in judecata pentru fals intelectual si aparat in instanta chiar de Alice Draghici.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22