Alexis Tsipras, premierul grec, in vizita la Moscova. Rusia ofera imprumuturi si reduceri la pretul gazelor pentru acces la activele grecesti (SURSE). Tsipras: Sanctiunile UE contra Rusiei, un drum spre NICAIERI

P.c. | 07.04.2015

Pe aceeași temă

Alexis Tsipras, premierul Greciei, va efectua in aceasta saptamana o vizita la Moscova, unde va avea o intalnire cu presedintele Federatiei ruse, Vladimir Putin. Conform unor informatii aparute pe surse, Rusia ar putea oferi Greciei imprumuturi si reduceri la pretul gazelor in schimbul accesului la activele grecesti, relateaza Hotnews.


Conform unui purtator de cuvant al Kremlinului cei doi lideri vor discuta despre relatiile economice dintre cele doua tari si despre sanctiunile europene contra Rusiei: "Suntem gata sa luam in considerare o reducere a pretului gazului pentru Grecia", a declarat pentru publicatia ruseasca o sursa guvernamentala al carei nume nu a fost facut public, dar nici compania Gazprom, nici ministerul energiei nu au dorit sa comenteze informatia.
 

In schimbul reducerilor si a unor imprumuturi Rusia dori sa aiba acces la active grecesti.

 

CITITI SI: Grecia, amenintata de FALIMENT: Nu isi poate plati RATA catre FMI si nu are bani pentru salarii si servicii sociale. Alternativele Syriza: NATIONALIZAREA bancilor si RENUNTAREA la euro

 

Tsipras: Politica sanctiunilor contra UE, lipsita de sens

 

Alexis Tsipras a declarat recent ca Grecia nu este de acord cu sanctiunile Occidentului impotriva Rusiei pentru ca aceasta ar fi "un drum spre nicaieri". Tsipras a criticat precedentele guverne de la Atena "nu au facut ceea ce puteau face pentru a evita aceasta politica a sanctiunilor lipsita de sens, determinata de situatia din Ucraina"."Rezultatul a fost embargoul (rusesc) inclusiv asupra produselor agroalimentare grecesti, ceea ce a prejudiciat major economia Greciei", subliniaza premierul grec, intr-un interviu pentru Itar- Tas, conform ziare.com


El a subliniat ca pozitia Greciei s-a schimbat dupa venirea sa la putere si ca imediat ce a devenit premier, a primit un mesaj din partea presedintelui Consiliului European, Donald Tusk, "care considera aproape un dat pozitia Greciei in favoarea sanctiunilor"."L-am sunat, precum si pe (sefa diplomatiei europene) Federica Mogherini, si le-am spus: 'Sa nu considerati pozitia Greciei un dat, situatia s-a schimbat, acum in Grecia este un nou guvern. Acum, trebuie sa ne intrebati inainte de a lua decizii", a relatat Tsipras.
 

CITITI SI: Atena cere Germaniei despagubiri de razboi de 279 de miliarde de euro

 

Tsipras a spus ca Grecia "nu este de acord cu sanctiunile"."Cred ca acesta este un drum care duce spre nicaieri. Sunt adeptul punctului de vedere conform caruia este necesar dialogul, diplomatia, este necesar sa se ia loc la masa negocierilor si sa se gaseasca solutii la marile probleme", a adaugat Alexis Tsipras.
 

In opinia sa, "razboiul economic, ca o continuare a razboiului adevarat, este o politica de impas". "Eu sunt pentru diplomatie", a declarat Tsipras, salutand in acest context acordurile de la Minsk. "Cred ca trebuie sa depunem toate eforturile pentru a pune capat tensiunii din Ucraina", a adaugat premierul Greciei.
 

Tsipras a mai declarat, in interviul pentru TASS, ca in timpul primei sale participari la summitul UE(19-20 martie) el a intrebat, adresandu-se colegilor, premieri si sefi de stat: "Spuneti-mi, cum va imaginati noua arhitectura a securitatii din Europa? O imaginati cu Rusia de partea cealalta a baricadei sau cu Rusia intr-un proces de dialog si intelegere reciproca? De la multi nu am primit nici acum un raspuns. In viziunea mea, raspunsul este clar: noua arhitectura a securitatii din Europa trebuie sa includa Rusia", a conchis premierul grec in interviul pentru agentia de presa rusa.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22