Alexandru Patruti, presedintele ANRM, schimbat din functie

Fara Autor | 29.05.2012

Pe aceeași temă

Presedintele Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM), Alexandru Patruti a fost eliberat din functie de catre premierul Victor Ponta, in locul lui fiind numit Gheorghe Dutu, in contextul in care, in urma cu doua luni, a fost contestata intentia Chevron de a explora si exploata gazele de sist, motiv pentru care Guvernul a decis instituirea imediata a unui moratoriu privind exploatarea gazelor de sist pana la finalizarea studiilor ce se afla in derulare la nivel european privind impactul asupra mediului prin procedeul de fractionare hidraulica.

 

Alexandru Patruti a condus Agenţia pentru Resurse Minerale din februarie 2009, fiind numit atunci de fostul premier Emil Boc. Anterior, el a lucrat ca director pe probleme de mediu şi resurse minerale în cadrul Romaqua Group.
Noul presedinte al ANRM a fost deputat PSD de Brasov, in legislatura 2000-2004, si este un om de afaceri renumit pentru contractele sale cu statul. Din 2008 este consilier judetean PSD. Potrivit presei brasovene, este asociat la sase firme. Publicatia Newsbv arata ca una dintre firmele la care este asociat, SC Onco Card Invest SRL, la care are doar cinci actiuni in valoare de 50 de lei, a semnat un contract de asociere in participatiune cu Primaria Brasov in vederea construirii unui spital de oncologie, printr-o Hotarare de Consiliu Local din iunie 2010. Contractul este pe o perioada de 49 de ani si are o valoare totala de 1.390.400 de lei.
 
Chevron are in Romania patru licente de explorare si exploatare, toate fiind in faza de explorare a eventualelor zacaminte, potrivit Hotnews.
 
La nivelul Comisiei Europene a fost infiintat, in ianuarie 2012, un grup de lucru privind efectele asupra mediului a fracturarii hidraulice. Seful ANRM, Alexandru Patruti, declara in aprilie 2012 ca din acest grup de lucru fac parte si experti romani din cadrul ANRM si Ministerul Mediului. Comisia Europeana a decis insa ca nu este nevoie de o legislatie europeana privind gazele de sist, lasind la latitudinea fiecarui stat membru decizia privind permiterea sau interzicerea procedeului fracturarii hidraulice.
 
Romania trebuie sa afle mai intai daca dispune de gaze de sist, inainte de a lua masuri in privinta modului de exploatare, a declarat recent ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Mark Gitenstein.
 
De asemenea, premierul Ponta a decis numirea lui Sorin Encutescu in functia de consilier de stat in cadrul aparatului propriu de lucru al primului-ministru si numirea lui Mihnea Constantinescu in functia de consilier de stat in cadrul aparatului propriu de lucru al primului-ministru.
TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22