Alexandru Iacobescu, directorul Romania TV si omul de incredere al lui Sebastian Ghita, AUDIAT la DNA

T.d. | 24.07.2014

Pe aceeași temă

Oamenii din anturajul premierului Victor Ponta vin, rand pe rand, la DNA. De data aceasta a fost randul lui Alexandru Iacobescu, directorul Romania TV si omul de incredere al patronului postului, deputatul PSD Sebastian Ghita. Iacobescu a fost audiat, joi, la DNA, intr-un dosar in care procurorii investigheaza mai multe infractiuni, printre care si cea de spalare de bani, conform ziare.com.

Dosarul a fost deschis dupa ce, in 2011, ANAF a depus o plangere penala ca urmare a unui control efectuat la 13 companii fondate de Sebastian Ghita.

Portalul de investigatii RiseProject a publicat in luna martie mai multe anchete pe acest subiect, care il indica pe Alexandru Iacobescu drept unul dintre principalii responsabili, in 2011 acesta fiind administrator neexecutiv si membru al CA al Asesoft International SA.

CITESTE SI: Rise Project: Cum functioneaza FABRICA DE BANI a lui Sebastian Ghita

ANAF a sesizat nu doar DNA, ci si Oficiul pentru Prevenirea si Combatrea Spalarii Banilor, informeaza sursa citata.

Conform site-ului Investigatii Media, ANAF ar avea indicii privind existenta unor tranzactii simulate intre firmele din grupul controlat de Ghita, facute cu scopul de a evita plata TVA-ului incasat din contractele cu statul inapoi catre stat, prejudiciul estimat fiind de aproape 70 de milioane de lei.
 

Ghiţă i-a împrumutat 90 milioane euro lui Iacobescu

Alexandru Iacobescu este, totodata, cel caruia Sebastian Ghita sustine, conform declaratiei de avere, ca i-ar fi imprumutat suma de 90,3 milioane euro, conform Gandul.info.

Contactat de gândul, Ghiţă nu a dorit să explice pentru ce anume i-a împrumutat cele 90 milioane euro partenerului său de afaceri. Nici nu a dorit să detalieze condiţiile împrumutului. În 2012, deputatul PSD a menţionat un împrumut de 68 milioane euro. În ultima declaraţie de avere depusă recent deputatul PSD mai menţionează un împrumut de 4 milioane dolari către acelaşi Iacobescu. 

Împrumutul nu ţine de RTV. Nu are legătură cu televiziunea”, a menţionat Sebastian Ghiţă.

Deputatul de Prahova nu a dorit să prezinte niciun fel de date despre acest împrumut. „Totuşi, înţelegerile între două persoane de drept privat nu pot fi ... Cealaltă persoană nu este publică şi nici nu cunosc vreo lege care să mă oblige să vă dezvălui condiţiile împrumutului. Răspunsul este acesta”, a declarat el.

Parlamentarul a mai menţionat că şi înainte să devină demnitar ales a acordat împrumuturi în nume personal. „Am dat foarte multe astfel de împrumuturi. Toate au fost făcute prin intermediul băncilor. Pentru stat şi instituţii, toate tranzacţiile sunt prin bănci”, a mai spus Sebastian Ghiţă.

Revenind la împrumutul de 90 milioane euro, Sebastian Ghiţă a declarat că banii provin din vânzarea unor companii pe care le-a deţinut în trecut. ”După cum ştiţi am vândut un număr de companii din grupul de IT pe care îl deţineam, un număr destul de mare. De-a lungul activităţii mele economice, adică în cei 15 ani, am reuşit să încasez foarte mulţi bani pentru care am plătit taxe şi impozite, direct eu ca persoană”, a mai declarat el.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22