ALERTE FALSE in Franta, pe fondul temerilor legate de TERORISM: Mai multi tineri care turnau un FILM au determinat interventia JANDARMILOR si a unui ELICOPTER

P.c. | 11.01.2015

Pe aceeași temă

Jandarmii francezi s-au confruntat sambata cu mai multe alerte false, pe fondul temerilor legate de terorism. Mai multi tineri care turnau un film au fost reclamati pentru ca purtau cagule si pistoale false, ei determinand o interventie a jandarmilor si a unui elicopter. Intr-un alt caz, o femeie a strigat de la fereastra unui hotel ca ea este Hayat Boumeddiene si ca va arunca cladirea in aer, provocand o alta interventie a politiei, relateaza Hotnews.

UPDATE: Tineri cu cagule si arme false, care turnau un film, au declansat o alerta in Franta

Sase tineri cu cagule si arme false au declansat o alerta sambata in zona montana Saleve, in Alpi, provocand interventia unui elicopter al jandarmeriei, in timp ce turnau un "film umoristic" pentru site-ul YouTube, relateaza AFP.

Sambata dimineata, jandarmii din Saint-Julien-en-Genevois, in apropiere de frontiera elvetiana, au primit apeluri de la persoane care semnalau prezenta unor indivizi cu cagule si inarmati, in zona montana Saleve, potrivit unui comunicat.

In conditiile in care Franta a fost marcata de trei atacuri jihadiste soldate cu 17 morti, apelul a fost luat in serios, determinand deplasarea mai multor jandarmi si a unui elicopter.

 

Cei sase tineri, care au fost retinuti, au explicat ca turnau un film umoristic pentru YouTube, potrivit comunicatului jandarmeriei."Ei au declarat ca nu s-au gandit la consecintele faptelor lor, intr-un context national tensionat", a adaugat jandarmeria, precizand ca tinerii nu au fost pusi sub acuzare.


O femeie de aproximativ 30 de ani a strigat de la fereastra camerei sale din Sequoia Lodge ca ea este Hayat Boumeddiene, sotia atacatorului de la Montrouge si de la magazinul evreiesc din Paris. Ea a amenintat ca va arunca in aer hotelul, iar agentii de securitate au alertat fortele de ordine. Politia a evacuat zona hotelului si o parte a parcului de distractii Disneyland Paris, situat in apropiere.
 

CITITI SI: Hayat BOUMEDDIENE, partenera lui Amedy Coulibaly, era deja in TURCIA la data comiterii faptelor. Ea s-ar afla acum in SIRIA

 

Politia, aflata in alerta maxima, a arestat-o pe femeia originara din Marsilia, care era in vacanta in regiunea pariziana. Ea a fost plasata in arest preventiv si va fi prezentata luni tribunalului din Meaux.
 

O alerta falsa cu bomba s-a inregistrat in cursul diminetii la centrul comercial Carrefour din Villiers-en-Biere. O geanta suspecta a fost semnalata fortelor de ordine, care au intervenit in zona si au instaurat un dispozitiv de securitate. In urma verificarilor, s-a constatat ca era vorba despre o geanta lasata nesupravegheata de un client care isi facea cumparaturile.
 

Un centru comercial Auchan a fost evacuat din cauza unui colet suspect, sambata dupa-amiaza, la Beauvais, in departamentul Oise, unde nivelul planului antiterorist Vigipirate a fost ridicat in urma atacului de la redactia Charlie Hebdo. Clientii au fost rugati sa paraseasca magazinul in calm, in asteptarea genistilor. "Cu siguranta nu este nimic, dar am ales un maximum de precautie, asa ca am evacuat si asteptam genistii", a declarat un reprezentant.

In timp ce magazinul Auchan era evacuat, prefectul departamentului Oise, Emmanuel Berthier, detalia in fata presei masurile planului Vigipirate, la centrul comercial Cora din Saint-Maximin.

Franta a trait 53 de ore de cosmar, de la atentatul comis miercuri la redactia Charlie Hebdo, soldat cu 12 morti, pana la luarea de ostatici sangeroasa de vineri, dintr-un magazin evreiesc din Paris.

In total, 17 persoane au murit in aceasta serie de atacuri comise de trei jihadisti francezi, care au afirmat ca s-au coordonat si care au fost ucisi de fortele de ordine vineri seara.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22