Alegeri departamentale in Franta. Dreapta condusa de fostul presedinte Sarkozy, CASTIGATOARE. Stanga lui Hollande, RESPINSA de francezi

P.c. | 01.04.2015

Pe aceeași temă

Dreapta fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy a castigat al doilea tur al alegerilor departamentale care au avut loc duminica in Franta, ajungand la conducerea a 66 de departamente. Stanga actualului presedinte Francois Hollande a castigat doar 34 de departamente iar extrema dreapta nici unul, relateaza Romania Libera.

 

Nicolas Sarkozy, fostul presedinte al Frantei si actualul preşedintele al UMP a declarat că „francezii au respins masiv politica lui Hollande şi a guvernului său”.

 

François Hollande, aflat in vizita in Germania, a asigurat-o pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, că va menţine politica reformelor în Franţa pentru asanarea finanţelor sale publice, in ciuda înfrângerii electorale de duminică.

 

A patra infrangere a Partidului Socialist

 

Alegerile departamentale reprezinta a a patra înfrângere a Executivului condus de premierul Valls şi a Partidului Socialist al preşedintelui François Hollande, după alegerile municipale, europene şi senatoriale.

 

Minciuna, negarea şi neputinţa au fost cele sancţionate”, a declarat Nicolas Sarkozy, in timp ce Manuel Valls a recunoscut o victorie „incontestabilă” a dreptei republicane şi „reculul net” al unei stângi „prea dispersate”.

 

Partidului Socialist va ramane doar cu 34 de departamente dintre cele 61 pe care le administra. Cel mai prost rezultat al PS ramane insa cel din 1992, cand a obtinut doar 23 de departamente. 

 

CITITI SI: Alegeri departamentale in Franța: Dreapta lui Sarkozy depaseste Frontul Național. Socialiștii, înfrânţi

 

Harta consiliilor departamentale

 

Sarkozy, unificatorul dreptei

 

Nicolas Sarkozy, fostul presedinte al Frantei, ajuns de câteva luni în fruntea UMP, a profitat de rezultatele celui de-al doilea tur al departamentalelor pentru a se prezenta drept cel care a reunit dreapta. „În această seară, am obţinut dintr-o lovitură tot ce am pierdut după ’98" a spus acesta.

El a declarat ca a reusit sa reconcilieze familia dreptei, triumful la departamentale fiind recompensa pentru patru luni de muncă de reconstrucţie.

 

Sarkozy are in vedere alegerile prezidenţiale din 2017, el promitand că va incerca sa consolideze unitatea dreapta-centru si sa dea nastere unui nou proiect pentru Franta.

 

Frontul National nu a castigat nici un departament

 

Frontul Naţional nu a câştigat nici un departament, ceea ce nu a impiedicat-o pe Marine Le Pen sa vada rezultatul ca o victorie.

 

Le Pen s-a felicitat că formaţiunea sa s-a instalat ca „o forţă politică puternică în numeroase teritorii” şi mizează pe „nivelul electoral excepţional” în vederea regionalelor de la finele anului şi mai ales a prezidenţialelor din 2017, în care vede „soclul marilor victorii de mâine”.   

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22